Πρώτη συνάντηση με το… Mellon για άνεργους πολίτες Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Πρώτη συνάντηση με το… Mellon για άνεργους πολίτες Δήμου Βριλησσίων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέροναπό πλευράς πολιτών η πρώτη συνάντηση του νέου κύκλου του Προγράμματος Ενίσχυσης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων ανέργων πολιτών του Δήμου Βριλησσίων, από τον επιταχυντή δεξιοτήτων «Mellon», παρουσία του δημάρχου Βριλησσίων, Ξενοφώντα Μανιατογιάννη.

Εκ μέρους του Δήμου, το «παρών» έδωσαν ακόμα ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Α. Μαυραγάνης, και εκπρόσωπος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Μανιατογιάννης έκανε λόγο για «αυξημένης κοινωνικής σημασίας δράση που γεννιέται στην πόλη μας» και ευχήθηκε «ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων “Mellon” να έχει την καλύτερη διαδρομή και τα βέλτιστα αποτελέσματα στον Δήμο μας και, κυρίως, να αποτελέσει σημαντική χείρα βοήθειας των ωφελούμενων που θα συμμετέχουν σε αυτό», αφού όπως είπε «είναι μια εθελοντική προσπάθεια, με ιδιαίτερο μεράκι, που δεν καλλιεργεί παραιτέρω προσδοκίες από αυτό που πραγματικά μπορεί να κάνει».

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν, όπως ενημερώνει ο Δήμος, (100% δωρεάν) τουλάχιστον 65 ώρες εξατομικευμένης συμβουλευτικής και κατάρτισης (έκαστος), βάσει των προσωπικών τους αναγκών, με στόχο να επιτύχουν το ταίριασμα του επαγγελματικού τους προφίλ με την επιθυμητή θέση εργασίας και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «knowl» για την Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση, με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Επιταχυντή Δεξιοτήτων «Mellon» είναι, σύμφωνα με τον Δήμο, η εξατομικευμένη μεθοδολογία του, το πρότυπο εθελοντικό μοντέλο και τα εξειδικευμένα, υψηλών προδιαγραφών, μαθησιακά εργαλεία και μέθοδοι που χρησιμοποιεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet