Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στην εγκατάσταση του νέου προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών
Κοινωνία

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στην εγκατάσταση του νέου προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών

Σε δημόσια συνεδρία έγινε την εβδομάδα αυτή η εγκατάσταση του νέου προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Αντώνη Κουνάδη, καθηγητή του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Λουκά Παπαδήμο, πρώην πρωθυπουργό και τέως διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος. Η Ακαδημία Αθηνών είναι το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα και στοχεύει στην καλλιέργεια και την προαγωγή των Επιστημών, των Γραμμάτων, των Καλών Τεχνών, καθώς και στην επιστημονική έρευνα και μελέτη.

Μετά από πρόσκληση του κ. Κουνάδη παρών στη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011.

Ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος συνεχάρη τον νέο πρόεδρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σε σχετική ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου σημειώνεται σχετικά με τον νέο πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών:

«Ο Αντώνης Κουνάδης είναι ένας λαμπρός επιστήμονας που ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια βήμα-βήμα, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Χρόνος σταθμός ήταν το 1982 που έγινε τακτικός καθηγητής Στατικής και Σιδηρών Γεφυρών. Οι τίτλοι του και οι διακρίσεις του στον επιστημονικό χώρο είναι πολλοί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι μέλος επτά ξένων Ακαδημιών, ενώ επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολιτικών Μηχανικών.

»Το βιογραφικό του εμπλουτίζεται και από το επιτυχημένο πέρασμά του από τον αθλητισμό. Υπήρξε αθλητής του Εθνικού Γ.Σ και το 1959 είχε επιτύχει την 5η καλύτερη επίδοση του κόσμου στη δισκοβολία και είχε ανακηρυχθεί κορυφαίος αθλητής της χώρας σε όλα τα σπορ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet