Γ. Θωμάκος: Θα κατατεθεί αίτηση ακύρωσης της ΜΠΕ για τα διόδια
Κοινωνία

Γ. Θωμάκος: Θα κατατεθεί αίτηση ακύρωσης της ΜΠΕ για τα διόδια

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, είχε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, αναφορικά με την κατασκευή πλευρικών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο, έπειτα από την έγκριση σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Με αφορμή τη συνομιλία αυτή ο δήμαρχος Κηφισιάς εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για το ζήτημα των πλευρικών διοδίων. Με βάση αυτή, ο υπουργός ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι «για να πληρωθεί το έργο της Ιόνιας Οδού έπρεπε το κράτος να παρουσιάσει εγκεκριμένη ΜΠΕ ακόμα και για την Αττική». Επίσης, τον ενημέρωσε ότι ισχύουν παλαιότερες δεσμεύσεις του υπουργείου αναφορικά με το θέμα των διοδίων.

Παρ΄ όλα αυτά, ο Δήμος πρόκειται να καταθέσει αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης της συγκεκριμένης ΜΠΕ, καθώς, όπως σημειώνει ο δήμαρχος, σχετικά με το θέμα των διοδίων «δεν χαλαρώνουμε ποτέ».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, το μεσημέρι μίλησα τηλεφωνικώς με τον αρμόδιο υπουργό για τη λειτουργία των διοδίων, κ. Χρ. Σπίρτζη.

Μου είπε τα εξής και οφείλω να ενημερώσω τους εκατοντάδες πολίτες που με ρωτούν:

1. Προκειμένου να απελευθερωθούν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων, έπρεπε να εγκριθούν πλέον όλες οι μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Συγκεκριμένα για να πληρωθεί το έργο της Ιόνιας Οδού έπρεπε το κράτος να παρουσιάσει εγκεκριμένη ΜΠΕ ακόμα και για την Αττική.

2. Ισχύουν πάντα οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για:

  • Κατάργηση συμβατικών μετωπικών σταθμών διοδίων.
  • Μη εφαρμογή πλευρικών διοδίων.
  • Εφαρμογή αναλογικών ηλεκτρονικών διοδίων. Για τα τελευταία έχει εκπονηθεί η μελέτη και πρόκειται να δημοπρατηθεί το σύστημα εφαρμογής τους.

3. Οι κάτοικοι του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης και Διονύσου τουλάχιστον, δεν θα πληρώνουν τα μελλοντικά διόδια διέλευσης από τον Δήμο τους.

Εξυπακούεται ότι ο Δήμος Κηφισιάς άμεσα θα αναθέσει την προσβολή της εγκεκριμένης ΜΠΕ με αίτηση Ακύρωσης και αίτηση Αναστολής.

Έχουμε οργανώσει τις πιο δυναμικές και αποτελεσματικές κινητοποιήσεις για το θέμα. Φτάσαμε να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο προαύλιο του ΥΠ.ΕΝ. με θετικό αποτέλεσμα. Δεν χαλαρώνουμε ποτέ!

Γιώργος Θωμάκος

Δήμαρχος Κηφισιάς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet