Νίκος Μπάμπαλος: Δεν ρισκάρουμε το μέλλον της πόλης, συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη
Πολιτική

Νίκος Μπάμπαλος: Δεν ρισκάρουμε το μέλλον της πόλης, συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη

Υπόσχεση για ακόμα καλύτερες ημέρες, ακόμα περισσότερο έργο, ακόμα ποιοτικότερες υποδομές καθημερινότητας έδωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, μπροστά σε εκατοντάδες Ηρακλειώτες που γέμισαν το Πολιτιστικό Πολύκεντρο της πόλης στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης της διοίκησης του Δήμου, Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη.

«Δεν ρισκάρουμε το μέλλον της πόλης μας. Δεν ρισκάρουμε να χάσουμε όσα με κόπο καταφέραμε. Προχωράμε μπροστά. Με εμπιστοσύνη», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου, ο οποίος δεσμεύθηκε ο Δήμος να συνεχίσει να βαδίζει με σταθερά βήματα μπροστά, «με την ίδια σοβαρότητα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων, αλλά και με αμείωτη την όρεξη για καθημερινή δουλειά και προσφορά, παράγοντες που μπορεί να εγγυηθεί μόνο η παρούσα δημοτική Αρχή, αν κανείς κρίνει από τα αποτελέσματα της διοίκησής της σε αυτά τα 3,5 χρόνια», όπως είπε.

Ως κορυφαίο εκ των αποτελεσμάτων αυτών ο δήμαρχος ανέφερε την απόφαση «για τη μεγαλύτερη μείωση στη δημοτική φορολογία που έχει γίνει ποτέ στην πόλη για το σύνολο των νοικοκυριών, κατά 10% στα δημοτικά τέλη και κατά 7% στον ΦΗΧ, ως επακόλουθο της χρηστής οικονομικής διαχείρισης, αλλά και της εξασφάλισης του υψηλού επιπέδου των υπηρεσιών καθαριότητας που έχει καταφέρει η διοίκηση του Δήμου».

Επίσης, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναστροφής της οικονομικής κατάστασης του Δήμου στα χρόνια της παρούσας δημοτικής Αρχής ο δήμαρχος ανέφερε το γεγονός ότι, με σοβαρή διαχείριση εσόδων και εξόδων, με διεκδίκηση πόρων και χρηματοδοτήσεων, η διοίκηση κατάφερε όχι μόνο να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και να μειώσει το δημοτικό χρέος κατά περίπου 80% (από 10 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2014, σε 2,2 εκατ. ευρώ στο κλείσιμο του ισολογισμού του 2016) με προοπτική, τα αμέσως επόμενα χρόνια, να μηδενιστεί τελείως.

Η οικονομική εξυγίανση, όπως τόνισε ο κ. Μπάμπαλος, επέτρεψε, πέρα από τη μείωση των δημοτικών τελών, την παραγωγή έργου στην πόλη σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας: στις δομές της πόλης (π.χ. ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια), στην καθαριότητα (π.χ. αγορά νέων οχημάτων, ανάπτυξη σχεδίων ανακύκλωσης), στο πράσινο (π.χ. απόκτηση ελεύθερων χώρων, ανάπτυξη εικόνας πράσινων σημείων), στην κοινωνική πολιτική (ακόμα περισσότερες δομές για την στήριξη των αδυνάτων), στην παιδεία (π.χ. ανακαίνιση σχολείων, πιο πρόσφατα ανακαίνιση στα προαύλια των νηπιαγωγείων της πόλης), στον πολιτισμό, στον αθλητισμό κ.α.

«Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς της παράταξής μας. Ευχαριστώ την κάθε μία και τον κάθε έναν από τους δημοτικούς συμβούλους ξεχωριστά γι’ αυτό», τόνισε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Όλοι μαζί αποτελούμε μια ομάδα που αγαπά την πόλη, σχεδιάζει και υλοποιεί για αυτήν, δουλεύει με ανιδιοτέλεια για το Ηράκλειο και συνεχίζει ενωμένη. Μια ομάδα ανοικτή που σας καλεί, καλεί όλους εσάς, να ενώσουμε δυνάμεις για να βαδίσουμε σταθερά στην πορεία για μια ακόμα καλύτερη πόλη.

»Χωρίς την κοινή προσπάθεια δεν θα είχαμε καταφέρει να υλοποιήσουμε δύο χρόνια πριν τη λήξη της πρώτης μας θητείας το μεγαλύτερο μέρος των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Δεν θα είχαμε καταφέρει να ανοίξουμε θέματα που οι άλλοι φοβόντουσαν και φοβούνται να πάρουν καθαρή θέση. Δεν θα είχαμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μέρα με την ημέρα έναν λειτουργικό και αξιόπιστο Δήμο.  Τώρα, ο στόχος είναι διπλός: Να σταθεροποιήσουμε την αναπτυξιακή μας τροχιά. Γιατί ότι κερδήθηκε με δυσκολία, εύκολα μπορεί να χαθεί στα χέρια ανθρώπων που δεν αξίζουν. Και να οικοδομήσουμε μια και καλή, το Ηράκλειο που μας αξίζει».

Τον αγιασμό της πρωτοχρονιάτικης πίτας τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθησαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από γειτονικές πόλεις και εκπρόσωποι των φορέων και των συλλόγων του Ηρακλείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet