Κοντά σε μαθητές & εθελοντές στη δεντροφύτευση του Πεντελικού ο Γ. Πατούλης
Ποιότητα Ζωής

Κοντά σε μαθητές & εθελοντές στη δεντροφύτευση του Πεντελικού ο Γ. Πατούλης

Στη μαθητική αναδάσωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, στις πλαγιές του Πεντελικού όρους στη θέση Κοκκιναρά από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με τη στήριξη του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», συμμετείχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι μέσα από τη συλλογική μας προσπάθεια μπορούμε να αναβιώσουμε το φυσικό κάλλος του Πεντελικού όρους.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην αναδάσωση στις πολύπαθες πλαγιές του Πεντελικού, που επλήγησαν από καταστροφικές πυρκαγιές το 1998 και το 2009, κοντά στους δεκάδες μαθητές από τα σχολεία των Δήμων – μελών του Συνδέσμου, στα μέλη εθελοντικών ομάδων και φορέων, και στους εργαζομένους, που φύτεψαν περί τα 6.000 δενδρύλλια, ο κ. Πατούλης, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός να βλέπουμε τους νέους μας έμπρακτα να δείχνουν την αγάπη τους για το περιβάλλον. Θέλουμε οι πολίτες του “αύριο” να είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι, και να είναι βέβαιοι ότι μέσα από τη συλλογική τους προσπάθεια μπορούν ακόμα και ολόκληρα δάση να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους. Είμαστε εδώ για να τους δείξουμε πρώτοι τον δρόμο, μέσα από το παράδειγμα μας».

Κοντά στους μικρούς και μεγάλους εθελοντές βρέθηκαν και δασολόγοι του Δασαρχείου Πεντέλης που προσέφεραν τις γνώσεις τους για σωστό φύτεμα. Όσες ομάδες συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία, επίσης, εφόσον το επιθυμούσαν, να υιοθετήσουν την περιοχή που αναδάσωσαν. Οριοθετώντας συγκεκριμένους χώρους, οι ενδιαφερόμενοι ανέλαβαν τη φροντίδα των μικρών δέντρων τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια.

Στη δεντροφύτευση παρών ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, εκπρόσωποι των Δήμων – μελών του Συνδέσμου και του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet