Ρωσία: Δεν μας τρομάζουν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ
Κόσμος

Ρωσία: Δεν μας τρομάζουν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκόζιν, αναφερόμενος στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας δήλωσε ότι έχουν προγραμματισθεί να υπάρξουν κάποιες απαντήσεις ικανές να απαλλάξουν την Ρωσία «από αυτή την πανούκλα», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιστοδελίδα Gazeta.ru.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Σεργκέι Νεβέροφ, ο οποίος εκπροσωπεί το κυβερνών κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας», χαρακτήρισε τις νέες αμερικανικές κυρώσεις ως «άνευ προηγουμένου πιέσεις», εκτιμώντας ωστόσο ότι η Ρωσία τις αντιμετωπίζει χάρη στην ισχύ του Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Η Ρωσία τα κατάφερε με τις συνέπειες αυτών των άνευ προηγούμενου πιέσεων, οι οποίες ασκήθηκαν πάνω της, χάρη στο ισχυρό της πρόεδρο» δήλωσε ο Νεβέροφ προθέτοντας ότι «η Ρωσία διαθέτει ένα τεράστιο δυναμικό και σταδιακά, και το βλέπουμε αυτό στον προϋπολογισμό του 2018 και πάλι θα έχουμε οικονομική ανάπτυξη» και «και δεν μας φοβίζουν οι οποιεσδήποτε κυρώσεις».

Ο ίδιος ο Νεβέροφ το 2014 είχε συμπεριληφθεί, μαζί με άλλους Ρώσους πολίτες, στον κατάλογο των κυρώσεων που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ σε σχέση με τη δράση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία.

Ο πρόεδρος επίσης της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι, χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις «ολέθρια πρωτοβουλία», η οποία δεν θα μείνει αναπάντητη. «Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα αυτή δόση των κυρώσεων δεν θα μείνει αναπάντητη από την πλευρά μας» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet