Τρομάζει το Παρίσι η άνοδος του Σηκουάνα
Κόσμος

Τρομάζει το Παρίσι η άνοδος του Σηκουάνα

Ο Μισέλ Ντελπιές, επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους ότι περίπου 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς του Παρισιού και οι Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον κίνδυνο να σημειωθούν πλημμύρες, καθώς η στάθμη του Σηκουάνα αυξήθηκε περαιτέρω την Κυριακή.

«Τα νερά θα αργήσουν να φύγουν», είπε ο Ντελπιές.

Η στάθμη του Σηκουάνα αναμένεται να φθάσει αργότερα σήμερα ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στα επίπεδα που είχαν οδηγήσει σε παρόμοιες πλημμύρες το 2016, ανακοίνωσαν οι Αρχές. Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έχει ήδη δημιουργήσει πλημμύρες σε δρόμους περιπάτου στο Παρίσι και υποχρέωσε το μουσείο του Λούβρου να κλείσει μια έκθεση ισλαμικής τέχνης που φιλοξενεί στο υπόγειο.

Επίσης προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των γνωστών τουριστικών πλοιαρίων «Bateaux Mouches», ενώ κύκνοι κολυμπούν πλέον σε σημεία όπου συνήθως υπάρχει οδόστρωμα.

Πρόβλημα υπάρχει και με τους αρουραίους που έχουν βγει πλέον στους δρόμους του Παρισιού εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού.

Πλημμύρες είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο Παρίσι το 1910, όταν η στάθμη του Σηκουάνα είχε φθάσει τα 8,65 μέτρα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet