20.000 ευρώ ο «λογαριασμός» των καταλήψεων στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

20.000 ευρώ ο «λογαριασμός» των καταλήψεων στον Δήμο Πεντέλης

Είκοσι χιλιάρικα θα στοιχίσει στον Δήμο Πεντέλης η αποκατάσταση των βανδαλισμών που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις στα Λύκεια Μελισσίων και Νέας Πεντέλης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Παλαιοδήμος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.

Ήδη, το Σώμα, στην προαναφερόμενη συνεδρίαση, ψήφισε ομόφωνα την έκτακτη επιχορήγηση  της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής με το ποσό των 10.500 ευρώ, ενώ θ’ ακολουθήσει, σε νέα αναμόρφωση και η προσθήκη των υπόλοιπων χρημάτων.

Το κόστος περιλαμβάνει την αντικατάσταση των 70 θρανίων, των 120 καθισμάτων και των 25 πινάκων που καταστράφηκαν, την αντικατάσταση των ξύλινων πορτών των αιθουσών με σιδερένιες (κόστος 5.000 ευρώ), καθώς και τις δαπάνες για ελαιοχρωματισμό των τοίχων που βανδαλίστηκαν.

Επί του θέματος έκανε παρέμβαση ο επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη Εν Δράσει, Αντώνης Φειδοπιάστης, που αναρωτήθηκε γιατί η διοίκηση, ενώ είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τον κίνδυνο των καταστροφών στα δύο λύκεια, δεν έλαβε κάποιο αποτρεπτικό μέτρο, ενώ δεν προέβη σε κάποια κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα, μετά τις καταστροφές που συνέβησαν. Πρόσθεσε δε, ότι η παράταξή του δεν είναι εναντίον των καταλήψεων, αλλά καταδικάζει κατηγορηματικά τις καταστροφές σχολείων.

Ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, σημείωσε ότι για το Λύκειο Μελισσίων ο Δήμος δεν είχε καμία ενημέρωση, ενώ στην περίπτωση του Λυκείου Ν. Πεντέλης είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία και είχε ακολουθήσει «κλεφτοπόλεμος». Σε κάθε περίπτωση ο κ. Στεργίου συνεχάρη τον πρόεδρο της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τον θεματικό αντιδήμαρχο για τον τρόπο που χειρίστηκαν τις υποθέσεις, ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος επικοινώνησε και τον αρμόδιο υπουργό για να αντιμετωπιστεί η όλη κατάσταση. Πρόσθεσε δε ότι στην περίπτωση του Λυκείου των Μελισσίων υπάρχει θέμα με κάποιους εξωσχολικούς, πρώην μαθητές, που έχουν προκαλέσει αντίστοιχα προβλήματα και στο παρελθόν.

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ιδιαίτερη φύλαξη για το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet