Δήμος Αμαρουσίου: Τρία χρόνια χωρίς ουσιαστικά γήπεδο Πεύκης είναι πολλά κ. Μαυρίδη
Πολιτική

Δήμος Αμαρουσίου: Τρία χρόνια χωρίς ουσιαστικά γήπεδο Πεύκης είναι πολλά κ. Μαυρίδη

Ο Δήμος Αμαρουσίου δίνει συνέχεια στην ανταλλαγή ανακοινώσεων που έχει ανακύψει με αφορμή την άσχημη κατάσταση στο δημοτικό γήπεδο Πεύκης, που έχει προκαλέσει σοβαρούς «τριγμούς» μεταξύ των δύο πλευρών.

Απαντώντας στην τελευταία ανακοίνωση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, ο Δήμος Αμαρουσίου αναφέρεται στο ιστορικό της χρήσης του εν λόγω αθλητικού χώρου από μαρουσιώτικους συλλόγους, κατηγορώντας τον κ. Μαυρίδη ότι έχει επιλέξει να επενδύει, αντί στις διαδημοτικές συνεργασίες, στον «διχαστικό λόγο».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου:

Τρία χρόνια με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων στο γήπεδο Πεύκης, είναι πολλά κύριε Μαυρίδη.

Ο Δήμος Αμαρουσίου εύχεται να ολοκληρωθούν σύντομα τα έργα αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης, ωστόσο  έχει να επισημάνει:

Ποτέ, στην πολύχρονη λειτουργία του, ο Δήμος Αμαρουσίου δεν επεδίωξε να εκμεταλλευθεί τις υποδομές άλλων δήμων. Ούτε φυσικά, προσπάθησε να επιβάλλει ετεροβαρείς συμφωνίες, όπως υπαινίσσεται μικρόψυχα ο δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης στην ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τη χρήση του δημοτικού σταδίου Πεύκης από συλλόγους του Αμαρουσίου.

Ο κ. Μαυρίδης ξεχνά ότι: 1) Εκείνος ήταν που ζήτησε από τον Δήμο Αμαρουσίου τη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας, μετά από συνεχείς επισκέψεις στο γραφείο του δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις εργασίες συντήρησης και επισκευής του γηπέδου Πεύκης, αφού ο Δήμος του δεν είχε χρήματα ακόμη και να εκδώσει την άδεια λειτουργίας του γηπέδου του. Ενώ και το νομικό του πρόσωπο, το ΠΕΑΠ, δεν είχε τη δυνατότητα να διαθέσει τα απαραίτητα χρήματα, αφού όταν ανέλαβε καθήκοντα βρήκε χρέη περίπου 400 χιλ. ευρώ.

2) Οι αθλητικές ομάδες του Αμαρουσίου χρησιμοποιούν πολλά χρόνια το γήπεδο Πεύκης, στο πλαίσιο μιας πολύχρονης διαδημοτικής συνεργασίας που υπάρχει εδώ και δεκαετίες, όπως και την περίοδο που προτάθηκε η προγραμματική συμφωνία με το Μαρούσι, αφού κωλυσιεργούσε η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

3) Οι διοικήσεις των Δήμων Αμαρουσίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης επί σειρά δεκαετιών προήγαγαν τη φιλοσοφία των διαδημοτικών συνεργασιών. Εξάλλου, οι ίδιοι  κάτοικοι των δυο Δήμων έχουν διαχρονικές σχέσεις φιλίας και οι εκάστοτε δημοτικές Αρχές συνεργάζονταν, στενά και εποικοδομητικά,  σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών τους.

4) Είναι δικαίωμα της σημερινής δημοτικής Αρχής του γειτονικού μας Δήμου να μην επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας αυτής. Όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες για τις αποφάσεις και τα έργα μας.

Δεν του επιτρέπουμε, όμως, να διαστρεβλώνει την αλήθεια και την πραγματικότητα, με ανακρίβειες και ψεύδη, εξυπηρετώντας τις μικροπολιτικές σκοπιμότητές του.

Και η αλήθεια είναι ότι η παρακολούθηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δυο Δήμων και η εξειδίκευση των όρων αυτής θα γινόταν από τριμελή επιτροπή (άρθρο 6), στην οποία μετείχαν δυο μέλη από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης κι ένα από το Μαρούσι. Επομένως ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης θα είχε τον αποφασιστικό ρόλο.

Ας αφήσει, λοιπόν, τα ψέματα ο κ. Μαυρίδης ότι πήγαμε να του επιβάλλουμε μια ασύμφορη συμφωνία, αφού τα στελέχη του Δήμου του θα είχαν τον καθοριστικό ρόλο για την υλοποίηση της σύμβασης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου είχε δεσμεύσει στον προϋπολογισμό του το ποσό των 80.000 ευρώ, προκειμένου να διατεθούν για τα έργα συντήρησης της εγκατάστασης, με την προοπτική, εφόσον χρειαζόταν, να διαθέσει μεγαλύτερο ποσό. Στην αναφορά του ότι το κόστος ήταν από 0-80.000 ευρώ, απαντούμε  στον κ. Μαυρίδη ότι «μηδέν» παίρνει στην αποτελεσματικότητά του.

5) Οι πολίτες στη σύγχρονη εποχή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλη η χώρα μας έχουν ανάγκη από προσωπικότητες που μπορούν να συνθέσουν, να ενώσουν, να εμπνεύσουν και να καλλιεργήσουν συνέργειες και συνεργασίες, που προάγουν την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και δίνουν προοπτική στους πολίτες.

Ο διχαστικός λόγος που χωρίζει τους πολίτες και διχάζει τις τοπικές κοινωνίες είναι πισωγύρισμα σε άλλες εποχές, που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών, αλλά εξυπηρετεί μόνο αυτούς που, μέσα από τον διχαστικό τους λόγο, προσπαθούν να καλύψουν την ανεπάρκειά  τους.

6) Εν κατακλείδι, αφήνουμε στον κ. Μαυρίδη τον άχαρο ρόλο να εξηγήσει στους πολίτες του Δήμου του γιατί το Στάδιο της Πεύκης παραμένει εδώ και τρία χρόνια σε κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων.

Τρία χρόνια χωρίς ουσιαστικά γήπεδο είναι πολλά για να εξυπηρετήσει ο κ. Μαυρίδης την πρόσκαιρη συνεργασία του με πρόσωπα που μέχρι χθες τον εκβίαζαν πολιτικά, κατά δήλωσή του, ενώ σήμερα, οι αρχές και οι αξίες του ξεθώριασαν, μπροστά στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Και βέβαια στον Δήμο Αμαρουσίου κανείς δεν θα ξεχάσει ότι αναζήτησε στήριγμα ο κ. Μαυρίδης όταν κατήλθε υποψήφιος δήμαρχος το 2014.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet