Ένωση Γονέων Αγ. Παρασκευής: Τα κενά στα σχολεία, οι δικαιολογίες & οι ευθύνες…
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Αγ. Παρασκευής: Τα κενά στα σχολεία, οι δικαιολογίες & οι ευθύνες…

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για την κάλυψη κενών διδασκαλίας στα σχολεία συμμετέχει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018 στις 13;30 στη Δ/νση Α/βάθμιας Eκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (Ανάφης και Αγ. Αποστόλων, Ηράκλειο Αττικής).

Η Ένωση διαμαρτύρεται για κενά σε τρία Δημοτικά σχολεία του Δήμου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση σημειώνει:

Τα κενά στα τρία σχολεία της Αγ. Παρασκευής: Η πραγματικότητα, οι δικαιολογίες, το myschool και οι ευθύνες…

Παλεύουμε για το αυτονόητο: Να αποκτήσουν δάσκαλο τα παιδιά μας…

Η πραγματικότητα:

Σε τρία σχολεία της Αγ. Παρασκευής, στο 1ο, 7ο και 8ο Δημοτικό ισάριθμα τμήματα ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟ από τον Ιανουάριο που άνοιξαν τα σχολεία. Που σημαίνει ότι:

  • 75 παιδιά στερούνται το δικαίωμά τους να κάνουν μάθημα.
  • 75 οικογένειες αγωνιούν, οργίζονται και ταλαιπωρούνται.
  • 3 ολόκληρα σχολεία ταλαιπωρούνται και απορρυθμίζονται, γιατί
  • όταν λείπει ένας δάσκαλος αναστατώνεται όλο το σχολείο, διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του και διακόπτεται η μαθησιακή και παιδαγωγική διαδικασία.
  • Όταν λείπει δάσκαλος από το σχολείο, ευθύνες έχουν όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία εκτός από τα παιδιά μας που τελικά βιώνουν αυτή την «ανικανότητα» εξεύρεσης λύσεων και σωστού προγραμματισμού.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής μαζί με τους Συλλόγους Γονέων επισκέφθηκαν δύο φορές τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το μείζον αυτό θέμα.

Η πρώτη παράσταση στην Α/βάθμια Εκπαίδευση έγινε στις 19 Ιανουαρίου 2018 όπου λάβαμε διαβεβαιώσεις από τη Δ/νση για τη σύντομη κάλυψη των κενών από προσλήψεις αναπληρωτών που περίμεναν τις επόμενες ημέρες. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών που έγιναν όμως  ήταν ελάχιστες, αφορούσαν μόνο τα κενά σε 3 νηπιαγωγούς και 1 δάσκαλο για την ειδική αγωγή και ΔΕΝ κάλυψαν τα κενά μας.

Κατόπιν η Ένωση γνωστοποίησε το πρόβλημα των κενών των 3 σχολείων μας στο Υπουργείο Παιδείας (Αρ. Πρωτ.12416 / 25.01.2018 γραφείο Υπουργού).

Στις 29 Ιανουαρίου 2018 επισκεφθήκαμε και πάλι τη Δ/νση Εκπαίδευσης. Η Δ/νση μας ενημέρωσε για τις ενέργειές της και τα αιτήματα που έχει απευθύνει στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου το Υπουργείο να προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη των 13 κενών σε δασκάλους  ΠΕ70 που υπάρχουν στη Β΄ Αθήνας (τα τρία είναι της  Αγ. Παρασκευής), καθώς και των κενών σε νηπιαγωγούς ΠΕ60.

Το myschool και οι απαραίτητες προσλήψεις που δεν γίνονται:

Η Δ/νση παραδέχεται την ύπαρξη κενών και ζητά αναπληρωτές, το Υπουργείο, όμως, ενώ δηλώνει ότι υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις δεν προχωρά σε προσλήψεις αναπληρωτών λόγω της εικόνας του myschool! Και τότε γεννάται το ερώτημα: το Υπουργείο δεν διαβάζει σωστά ή/και δεν καταλαβαίνει το myschool, δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δ/νση Εκπαίδευσης, έχει πρόβλημα ο χειρισμός ή το λογισμικό του προγράμματος ή τελικά το myschool είναι το εργαλείο του κάθε υπουργού που του επιτρέπει να μην «αναγνωρίζει» τα κενά και να θεωρεί ότι όλα λειτουργούν «κανονικά»;

Ό,τι και αν συμβαίνει, η πραγματικότητα είναι μία. Τα παιδιά δεν έχουν δάσκαλο και χάνουν τα μαθήματά τους.

Κι αν αυτό δεν το βλέπει το υπουργείο στις οθόνες των Η/Υ, μια επίσκεψη στα σχολεία μας αρκεί.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας:

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία μας εδώ και τώρα.
  • Να σεβαστεί τα όρια του ανώτατου αριθμού ανά τμήμα, καθώς και ότι βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς. Να μην επιτραπεί καμία συγχώνευση τμημάτων (είτε ημερήσιου, είτε ολοήμερου).

Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 13:30 συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/βάθμιας Eκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (Ανάφης και Αγ. Αποστόλων, Ηράκλειο) για την κάλυψη των κενών στα σχολεία μας μαζί με τα Α/βάθμια Σωματεία Εκπαιδευτικών «Ο Περικλής» και «Ο Σεφέρης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet