Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ένωση Γονέων Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ένωση Γονέων Αγ. Παρασκευής

Στην καμπάνια «Όλη η πόλη, μια γειτονιά» ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018 στον φιλόξενο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, με αφορμή την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης σημειώνεται: «Ο στόχος της καμπάνιας είναι να αγαπήσουμε και να προστατεύσουμε τα σχολεία και τη γειτονιά μας, να γίνουμε “Όλη η πόλη, μια γειτονιά”. Σ΄αυτό το πλαίσιο, ο σκοπός της φετινής εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουμε τα σχολεία μας και τις γειτονιές μας  μέσα από τον “φωτογραφικό φακό” και τη “ματιά” των Συλλόγων Γονέων των σχολείων, να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες ομορφιές τους και να πάρουμε ιδέες από αυτές, αλλά και να αποκαλύψουμε τα προβλήματά τους ώστε να δρομολογηθούν προς επίλυση».

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της προέδρου της Ένωσης, Εύης Ματιάτου-Χατζοπούλου, και σύντομη αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στην ιδέα της διενέργειας της καμπάνιας στα σχολεία.

Ακολούθησε προβολή video με μικρή αναδρομή στην ιστορία της Αγ. Παρασκευής και τις φωτογραφίες από τα σχολεία και τις γειτονιές. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ευχαριστεί ιδιαιτέρως την αντιπρόεδρό της, Ηλέκτρα Σωτηράκου, για την επιμέλεια του video και τον κ. Σπύρο Καμινάρη για τα μηχανήματα και την τεχνική υποστήριξη.

Στη συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης παρουσίασαν μια έκπληξη που επεφύλασσαν για την πρόεδρό τους, την οποία τίμησαν για τα 21 χρόνια αδιάλειπτης και ουσιαστικής προσφοράς της στην Ένωση και το γονεϊκό κίνημα και της πρόσφεραν 21 τριαντάφυλλα, όσα και τα χρόνια προσφοράς της!

Τη διάχυτη συγκίνηση στην ατμόσφαιρα «έσπασε» η χορευτική ομάδα μαθητών από τον Σύλλογο Τσακού που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και οι ευχές για την «Καλή Χρονιά». Η πρόεδρος έκοψε την πίτα και μοίρασε τα κομμάτια με τη βοήθεια των παρευρισκομένων προσκεκλημένων, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και αφιέρωσαν τα κομμάτια τους. Η εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα , χορούς και τραγούδια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γ. Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Βλάχος, ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλης μας, Β. Ζορμπάς, ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας της ΕΛΜΕ, Α. Γκιζιώτης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού, Π. Γκόνης, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ, Μ. Δημητρίου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κ. Τσιαμπάς, η εκπρόσωπος της παράταξης Συμμαχία Ευθύνης Α. Γάκη, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Τ. Κωστόπουλος, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και τ. πρόεδρος της Ένωσης, Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΔΕ), Β. Τραυλός, ο αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας, Γ. Μαργαρίτης, και το μέλος της Μ. Πέπονας, το μέλος της Ένωσης και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Γ. Νεκταρίδης, το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ και υπεύθυνη των Εργαστηρίων Τέχνης, Μ. Ρίζκ-Καρακατσάνη, η δ/ντρια του 2ου ΓΕΛ, Δ. Δούκα, η δ/ντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου και για Κωφούς & Βαρήκοους μαθητές, Μ. Χαϊκάλη, ο δ/ντής του Ειδικού Γυμνασίου & Λυκείου Κωφών και Βαρήκοων, Χ. Παπασπύρου, ο Σύλλογος Τσακού με τον πρόεδρό του, Π. Πανουτσακόπουλο, τον αντιπρόεδρο, Γ. Δάρρα, τη γραμματέα, Ι. Κουτσουρά και τα μέλη Β. Σαββίδη και Δ. Αυγερόπουλο, ο Σύλλογος Κοντοπεύκου με τη γραμματέα και τ. αντιπρόεδρο της Ένωσης, Α. Ζιώγα και το μέλος και τ. πρόεδρο της Ένωσης Λ. Ριτζάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αναγέννηση Πευκακίων, Σ. Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της ΚΑΠ, Γ. Οικονόμου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής με τον πρόεδρό του, Γ. Καράμπελα και τον κ. Β. Κάκκο, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών και πρώην μέλος της Ένωσης, Γ. Νικολουδάκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού  Συλλόγου «Χοροταξιδευτές», Μ. Βαληλής, και η γραμματέας, Μ. Παλασάκη, η κ. Δ. Πετρή από τον Δημοκρατικό Γυναικείο Σύλλογο Αγίας Παρασκευής, η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Το Χελιδόνι», Ελ. Μίζη-Βασιλειάδη, η κ. Π. Σκόνδρα από τους εθελοντές, ο κ. Α. Γουναρόπουλος από την Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής, η κ. Α. Γιαννικοπούλου από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Χολαργού-Παπάγου και η κ. Ν. Χαμηλοθώρη από το « Γονέων Δράσεις».

Αναφορικά με άλλους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, η Ένωση σημειώνει: «Ξεχωριστή φυσικά για εμάς πάντα είναι η παρουσία των μελών μας, των Συλλόγων Γονέων καθώς και των αντιπροσώπων των Συλλόγων στην Ένωση, που είναι και  η πραγματική δύναμη της Ένωσης. Χωρίς τη βοήθεια των Συλλόγων μας άλλωστε δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής. Σας ευχαριστούμε όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, μιας και είναι αδύνατο να παραθέσουμε όλα τα ονόματα. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τα παλαιά μέλη της Ένωσης που πάντοτε μας τιμούν με την παρουσία τους και υπογραμμίζουν τη συνέχεια και τη σημασία της Ένωσης».

Η φετινή πίτα της Ένωσης είχε τέσσερα φλουριά και ισάριθμα δώρα. Το φλουρί από την κεντρική πίτα των σχολείων κέρδισε το 4ο Γυμνάσιο και το δώρο παρέλαβε η πρόεδρος Αγγ. Γκουντάρα, ενώ τα υπόλοιπα φλουριά κέρδισαν το 13ο Νηπιαγωγείο, μαθητής του 3ου ΓΕΛ και ο ηχολήπτης της εκδήλωσης. Η επιλογή του δώρου -ένα βιβλίο με την ιστορία της πόλης- έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης, στο πλαίσιο της ετήσιας καμπάνιας, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνει η Ένωση, «για να αγαπήσουμε την πόλη μας πρέπει πρωτίστως και κυρίως να τη γνωρίσουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet