Στην παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Παπαθεοδώρου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Παπαθεοδώρου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε στη παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, με τίτλο «Η χώρα που πληγώσαμε. Κρίσεις μέσα στην κρίση».

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα «Β. και Μ. Θεοχαράκη», το βιβλίο προλόγισαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Μπακογιάννη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής του ΕΜΠ Δ. Σεβαστάκης, ο συγγραφέας Π. Τατσόπουλος και ο δημοσιογράφος Π. Τσίμας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον κ. Παπαθεοδώρου για το βιβλίο του, υπογραμμίζοντας ότι πραγματεύεται τις διαστάσεις και τις αιτίες της κρίσης, με ευθύβολη και ψύχραιμη ματιά και πρόσθεσε: «Απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από το τούνελ της κρίσης και να μπει σε τροχιά αναγέννησης είναι η ενότητα όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού θα συμβάλλει με προτάσεις και σχέδιο. Ωστόσο απαιτείται μια ριζική μεταρρύθμιση στο κράτος, με αιχμή την αποκέντρωση, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν οι ίδιες για το μέλλον τους και τη διεύρυνση των αναπτυξιακών τους προοπτικών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet