«Επίπληξη» Κοτζιά σε Νίμιτς για το σχόλιό του περί της πολιτικής των Αθηνών
Πολιτική

«Επίπληξη» Κοτζιά σε Νίμιτς για το σχόλιό του περί της πολιτικής των Αθηνών

«Επίπληξη» Κοτζιά σε Νίμιτς για το σχόλιό του περί της πολιτικής των Αθηνών. Ο υπουργός Εξωτερικών απευθύνθηκε σε αυστηρό τόνο στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σχετικά με τις διαβουλεύσεις του δεύτερου στα Σκόπια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Νίκος Κοτζιάς, ο κ. Νίμιτς «δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποια είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο». Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε για το περιεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ: «Με βάση την ενημέρωση που είχα για τις συζητήσεις που είχε o κ. Νίμιτς στα Σκόπια, διατύπωσα με τη μέγιστη σαφήνεια ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός. Άλλωστε, κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση γίνεται βάσει των συγκλίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί».

Εν τω μεταξύ, τη δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης για το όνομα της πΓΔΜ, εξαίρει ο υπουργός Εξωτερικών. Ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτηρίζει τη στάση του Πατριάρχη «σοβαρή και υπεύθυνη», ενώ συμπληρώνει «ανταποκρινόμενος στοΝ ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet