Προς Γ.Σ. πηγαίνει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Προς Γ.Σ. πηγαίνει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά της πολιτικής της κυβέρνησης στα εργασιακά θέματα εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι θα συγκληθεί άμεσα γενική συνέλευση των εργαζομένων για να ενημερωθούν και να ληφθούν αποφάσεις για θέματα που αφορούν στον κλάδο. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Είναι πλέον προφανές πως αυτή η κυβέρνηση και αυτές οι πολιτικές βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βούληση της ελληνικής κοινωνίας. Η συγκυβέρνηση δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να συνεχίζει την ίδια αντικοινωνική πολιτική της σκληρής λιτότητας, δεν έχει το δικαίωμα να εφαρμόσει τα ήδη ψηφισμένα μέτρα που συντελούν στην εξάπλωση της κοινωνικής βαρβαρότητας. Προφανώς δεν έχει το δικαίωμα να ψηφίσει και να εφαρμόσει νέα μέτρα που να προωθούν μειώσεις μισθών και συντάξεων, διάλυση δομών κοινωνικής πρόνοιας, εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, νέες απολύσεις.

Παρά την κοινωνική κατακραυγή, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εφαρμόσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα, καθώς η υποταγή στις απαιτήσεις των δανειστών αποτελεί προϋπόθεση διατήρησής της στην εξουσία. Ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί η ολοκλήρωση της τεράστιας αναδιανομής του πλούτου, που με μεθοδικότητα διεξάγεται τα τελευταία χρόνια, αλλά και η διάλυση και των τελευταίων αναχωμάτων εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικής προστασίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσιου παραβρέθηκε στη συγκέντρωση των Διοικητικών Συμβουλίων του 4 Υπερεσιακού Τομεα που συγκάλεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ την πέμπτη 12/6/2014. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την αξιολόγηση -απολύσεις (που προωθεί η κυβέρνηση με τον νόμο 4250/14 ), και δράσεις για το επόμενο διάστημα .

Το Σωματείο μας άμεσα θα εκδώσει ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων προκειμένου να ενημερωθούν και να παρθούν αποφάσεις για θέματα που αφορούν τον κλάδο μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet