Η Συμμαχία Πολιτών τίμησε τους «μεγάλους απόντες» Ν. Γαβαλά και Μ. Χαβιάρα
Αθλητισμός

Η Συμμαχία Πολιτών τίμησε τους «μεγάλους απόντες» Ν. Γαβαλά και Μ. Χαβιάρα

Δύο ειδικές βραβεύσεις πραγματοποίησε  η Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών. Η παράταξη τίμησε με ξεχωριστό τρόπο τη μνήμη και την προσφορά δυο «μεγάλων απόντων», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «δύο ανθρώπων που έφυγαν τα τελευταία χρόνια από κοντά μας, αλλά έδωσαν πολλά στην πόλη μας».

Πρόκειται για τον Νικήτα Γαβαλά, έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της χώρας μας και για τον Μιχάλη Χαβιάρα, τον άνθρωπο «που έχτισε το λαμπρό οικοδόμημα της γυμναστικής στην περιοχή μας», όπως σημειώνεται.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, ανέφερε συγκινημένος ότι «ήταν φίλοι και στενοί συνεργάτες. δούλεψαν πολύ για τον Δήμο μας και σήμερα σε αυτό το ξεκίνημα που κάνουμε για να ξαναφέρουμε ψηλά τον Δήμο μας, δεν είναι μαζί μας. Εμείς θα τους θυμόμαστε πάντα και θα τους έχουμε ως φωτεινά παραδείγματα».

Στη συνέχεια, καλώντας τη χήρα του Μιχάλη Χαβιάρα, τη Λίνα, να παραλάβει από τα χέρια του ολυμπιονίκη της γυμναστικής (χρυσό το 2004 στην Αθήνα) Δημοσθένη Ταμπάκου την ειδική πλακέτα, είπε: «Με αυτή τη συμβολική πλακέτα τιμούμε την προσφορά του στον τόπο μας και στους νέους, υπενθυμίζοντας ότι ο Μιχάλης υπήρξε και κορυφαίος διοικητικός της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας».

Η κυρία Χαβιάρα ευχαρίστησε τα μέλη της δημοτικής παράταξης και τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, ενώ ο Δημοσθένης εκφράστηκε με θερμά λόγια για την προσωπικότητα και την προσφορά του Μιχάλη, με τον οποίο είχε οικογενειακές σχέσεις και η σύζυγος του ολυμπιονίκη, η γνωστή προπονήτρια Αναστασία Δόντη, υπήρξε συνεργάτης του στο τμήμα γυμναστικής του Α.Ο. Πεύκης.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κάλεσε τη χήρα του Νικήτα Γαβαλά, τη Μαίρη, η οποία συνοδευόταν από την αγαπημένη τους κόρη, την Τζήνα και την εγγονούλα τους, η οποία μάλιστα έκλεψε την παράσταση. «Τιμούμε έναν πρύτανη της δημοσιογραφίας κι έναν άνθρωπο που πρόσφερε μεγάλο έργο στον Δήμο μας» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης.

Η κυρία Γαβαλά, παραλαμβάνοντας την πλακέτα από τα χέρια του προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), Σωτήρη Τριανταφύλλου, ευχαρίστησε συγκινημένη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet