Ρυθμίζεται το κυκλοφοριακό στο Άνω Ψαλίδι Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Ρυθμίζεται το κυκλοφοριακό στο Άνω Ψαλίδι Ηρακλείου Αττικής

Ρυθμίζεται το κυκλοφοριακό στο Άνω Ψαλίδι Δήμου Ηρακλείου Αττικής, όπως ενημερώνει η δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται:

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, όπως τον θέλει η νέα δημοτική Αρχή, είναι ένας σύγχρονος, ζωντανός οργανισμός που συνεχώς εξελίσσεται, αναπτύσσεται και αποκτά υποδομές για να καλύψει τις ανάγκες της καθημερινότητας και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Έτσι και στο Άνω Ψαλίδι, μετά από μια σειρά παρεμβάσεων, στις οποίες προχώρησε η διοίκηση του Δήμου για να λύσει χρόνια προβλήματα της περιοχής, ήρθε η ώρα να ρυθμιστεί και το κυκλοφοριακό.

Έπειτα, λοιπόν, από έργα όπως: η διάνοιξη της οδού Καλαβρύτων, η διαμόρφωση του τριγώνου στην διασταύρωση των οδών Σαρανταπόρου και Μακεδονίας (με τη διαπλάτυνση των συγκεκριμένων δρόμων), αλλά και η επιδιόρθωση του οδικού δικτύου της περιοχής με τις εργασίες ασφαλτοστρώσεων και ανακατασκευής των πεζοδρομίων (ενδεικτικό παράδειγμα η οδός Κολοκοτρώνη κ.ά.), σειρά παίρνει η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης που εκπονήθηκε για το Άνω Ψαλίδι, προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να ομαλοποιηθεί στην περιοχή με την εκμετάλλευση των νέων υποδομών και την ανακούφιση των «φορτωμένων» δρόμων. Πόσο μάλλον, όταν -όπως και σε όλη την πόλη- έξω από τα σχολικά κτήρια της γειτονιάς, στα 9o – 10ο Δημοτικά Σχολεία (οδός Σουλίου και οδός Ματρώζου) καθώς και στο 9o Νηπιαγωγείο διαμορφώθηκαν δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας προκειμένου να γίνει ασφαλέστερη η μετάβαση των μαθητών από και προς το σχολείο.

Τη μελέτη αυτή ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αφού, φυσικά ακολουθήθηκαν όλα τα στάδια προετοιμασίας: ειδικοί συγκοινωνιολόγοι ερεύνησαν τα στοιχεία της γειτονιάς, σύμφωνα με τις διαδικασίες, και αποτύπωσαν τις προτάσεις τους για τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τον Δήμο. Η Τεχνική Υπηρεσία έλεγξε αυτές τις προτάσεις και αποτύπωσε τις δικές της παρατηρήσεις. Πακέτο προτάσεις και παρατηρήσεις τέθηκαν στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο, με την ψήφο των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων, αποφάσισε ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα ωφελήσουν άρα πρέπει να εφαρμοστούν στο Άνω Ψαλίδι.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλίας Μοσχονάς, σχολιάζει σχετικά: «Με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλείνουμε τον πρώτο κύκλο των παρεμβάσεων για να αποδώσουμε στο Άνω Ψαλίδι μια εικόνα που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, υποδομές που ο Δήμος χρώσταγε για δεκαετίες στην γειτονιά. Θέλω να ευχαριστήσω τη μεγαλύτερη μερίδα του Δημοτικού Συμβουλίου -πλειοψηφία και αντιπολίτευση- που αντιλήφθηκαν το ωφέλιμο των προτάσεών μας και τις στήριξαν. Δυστυχώς υπήρξαν και κάποιοι που δεν σεβάστηκαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν σεβάστηκαν την πλειοψηφία και τους κανόνες της Δημοκρατίας. Διάλεξαν ένα μοναχικό δρόμο, στον οποίο δεν διστάζουν να βάλουν στη μέση και να εκμεταλλευτούν παιδιά, προκειμένου να δικαιολογήσουν την αντιπολιτευτική τους γραμμή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet