Με την υπόθεση Novartis… ανά χείρας πορεύεται ο Αλ. Τσίπρας
Πολιτική

Με την υπόθεση Novartis… ανά χείρας πορεύεται ο Αλ. Τσίπρας

Με την υπόθεση Novartis ανά χείρας θα πορευτεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, έχοντας ένα επικοινωνιακό αντίβαρο στα χέρια της για το Σκοπιανό, αλλά και την τέταρτη αξιολόγηση, η οποία ξεκινά οσονούπω. Η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή ήταν «το κουμπί που πατήθηκε», ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς ημέρα με την άφιξη της δικογραφίας για το φάρμακο στη Βουλή έφτασε άλλη μία «αμαρτωλή» δικογραφία: αυτή για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση των βλημάτων της Σαουδικής Αραβίας, για την οποία υπήρξε παρατεταμένη σιωπή από τη Δικαιοσύνη και πλήρης πολιτική κάλυψη στον υπουργό Άμυνας από τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί μάλιστα εκτάκτως το πρωί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της συσπείρωσης του κόμματός του, ενώ θα δοθούν «οδηγίες» στα στελέχη για τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης Novartis, η οποία αποκτά κομβικό ρόλο στην πολιτική ατζέντα. Το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, άλλωστε, αλλά και η μάχη της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς θα αποτελέσουν και βασικό αντικείμενο της προεκλογικής ατζέντας, ανεξαρτήτως του χρόνου των εκλογών.

Μιλώντας στην Πάτρα, στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Ελλάδας, ο πρωθυπουργός απέφυγε να μιλήσει επί τούτου για την υπόθεση Novartis, ωστόσο άφησε ευκρινείς αιχμές. «Το δικό μας πολιτικό και ποινικό μητρώο είναι πιο καθαρό από τον ξάστερο ουρανό», είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας τον τόνο, ενώ μνημόνευσε και τον Αχαιό Κωστή Στεφανόπουλο, λέγοντας: «Έλεγε λοιπόν ο Κωστής Στεφανόπουλος ότι : “Ούτε λόγος βέβαια για πατριωτισμό και τιμή για όσους παραβαίνουν τον νόμο και παραβιάζουν τη συνείδησή τους, ζητώντας και λαμβάνοντας ωφελήματα που δεν δικαιούνται. Υπάρχει τεράστια διαφορά στάσης απέναντι στην πατρίδα, όση μεταξύ ήθους και πανουργίας, μεταξύ αυτού που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο από τη θέση που κατέχει, και αυτού που την εκμεταλλεύεται για το δικό του συμφέρον. Ο πρώτος είναι άξιος κάθε σεβασμού, ο δεύτερος πρέπει να υφίσταται αυστηρές κυρώσεις και τη βαθιά περιφρόνησή μας”». Λόγια τα οποία φωτογραφίζουν τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε ότι θα μηνύσει τον πρωθυπουργό για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis. Και συνέχισε: «Είναι εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής. Ή να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην οικονομία και μετά την απόφαση για ολιγοήμερη αναβολή της σχεδιαζόμενης εξόδου στις αγορές, λόγω της αναταραχής στα παγκόσμια χρηματιστήρια, ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι «δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν είναι ανθόσπαρτος ο δρόμος για τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα και στη ζωή μας», αλλά τόνισε με βεβαιότητα πως «τα χειρότερα είναι πίσω μας».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet