Video

Αντώνης Φειδοπιάστης: Είμαστε κοντά σας, σας θέλουμε δίπλα μας για μια Νέα Αρχή

Στον χώρο του αναψυκτηρίου του Κολυμβητηρίου Μελισσίων, παρουσία περίπου 300 στελεχών και φίλων του, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο δημοτικός συνδυασμός Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης και μέλος του νέου συνδυασμού Δημήτρης Αποστολάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τη στήριξή τους στη νέα προσπάθεια, ενώ δικαιολόγησε τις οργανωτικές ατέλειες που υπήρξαν στην εκδήλωση, λέγοντας ότι «δεν είχαμε τη συνεργασία της διοίκησης του κολυμβητηρίου, γιατί δεν μας θέλανε εδώ». Ο κ. Αποστολάκος ευχήθηκε σε όλους υγεία και κάθε προσωπική επιτυχία, ενώ κάλεσε τους πολίτες και τους φίλους του συνδυασμού «ν’ αναζητήσουν την καλύτερη πλευρά του εαυτού τους και να τη βγάλουν προς τα έξω, γιατί η κοινωνία χρειάζεται περισσότερη καλοσύνη».

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο έτερος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και μέλος του συνδυασμού Βασίλης Μπούρας, ο οποίος τόνισε ότι «σήμερα καταθέτουμε την “ταυτότητά” μας και τον στόχο μας για τις εκλογές του 2019», προσθέτοντας ότι πίσω από την παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή δεν υπάρχει κανένα κόμμα, καθώς «όλοι είμαστε, πάνω απ’ όλα, με την πόλη μας».

Βασίλης Μπούρας, Αντώνης Φειδοπιάστης και Δημήτρης Αποστολάκος.

Ο κ. Μπούρας έβαλε ευθέως κατά της διοίκησης του Δήμου, λέγοντας ότι «ο δήμαρχος έχει πάρει τον κατήφορο», αποδεικνύοντας ότι «δεν γίνονται όλοι οι άνθρωποι που μεγαλώνουν σοφότεροι…». Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν με την προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου να απαγορεύσει στον συνδυασμό να κάνει την εκδήλωσή του στο Κολυμβητήριο (σ.σ.: μάλιστα, η διοίκηση του ΟΠΑΘ είχε βγάλει και σχετική επιστολή, με τίτλο «Παράνομη Χρήση Εγκαταστάσεων ΟΠΑΘ», με την οποία καλούσε το Α.Τ. Μελισσίων να εμποδίσει «την αυτόβουλη είσοδο» και «να προστατεύσει την ειρήνη των πολιτών»), λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να με αποκλείσει κάποιος από το “σπίτι” μου», για να προσθέσει, αναφερόμενος στον κ. Δ. Στεργίου-Καψάλη: «Αυτός είναι ο “φιλοξενούμενος” σε αυτή την πόλη, που κάποιοι άλλοι τον φέραμε και καλό είναι να φύγει με “δόξα”, για να μην φύγει τρέχοντας…».

Κώστας Κοσοβίτσας, πρώην δήμαρχος Νέας Πεντέλης.

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο επικεφαλής του συνδυασμού, ο οποίος παρουσίασε τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις βουλευτίνες της Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη και Ελένη Αυλωνίτου, αλλά και στον πρώην δήμαρχο Νέας Πεντέλης Κώστα Κοσοβίτσα, «τον δάσκαλό μου στην Αυτοδιοίκηση, αυτόν που μου έμαθε όλα όσα ξέρω», όπως είπε χαρακτηριστικά, καταχειροκροτούμενος.

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία στελεχών της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης (σ.σ.: στην εκδήλωση συμμετείχαν η επικεφαλής της Συμπολιτείας, Νατάσσα Κοσμοπούλου, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βλάσσης Σιώμος, Δημήτρης Σταυρόπουλος και Γιώργος Δρόσος).

Ν. Κοσμοπούλου, Βλ. Σιώμος, Δ. Σταυρόπουλος, Γ. Δρόσος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Φειδοπιάστης σημείωσε ότι ο νέος συνδυασμός ξεκίνησε πριν έναν χρόνο, πριν από τέσσερις μήνες προχώρησε στην ιδρυτική διακήρυξή του και πλέον «μπαίνει δυναμικά» στην προεκλογική περίοδο, που -όπως τόνισε- έχει ήδη ξεκινήσει.

Όπως επεσήμανε, στόχος του συνδυασμού Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή δεν είναι να κατηγορήσει τη νυν διοίκηση, αλλά «ν’ αλλάξει τα πράγματα, να δώσει στην πόλη νέα ώθηση». «Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο και κυρίαρχο, γιατί όλοι μαζί πρέπει να ξεκινήσουμε να λύνουμε τα προβλήματα» είπε ο κ. Φειδοπιάστης και πρόσθεσε: «Σας επαναλαμβάνω ότι πρέπει να ξεχάσετε την παλιά ρήση “τα παράπονά σας στον δήμαρχο”. Αρχή του τόπου θα είναι οι πολίτες. Όλοι μαζί, πολίτες, Δημοτικό Συμβούλιο και ο δήμαρχος, θα λύνουμε τα καθημερινά, αλλά και τα μακροχρόνια προβλήματα του Δήμου και θα σχεδιάζουμε το μέλλον».

«Είμαστε κοντά σας, σας θέλουμε δίπλα μας για μια Νέα Αρχή. Το σημείο αναφοράς δεν θα πρέπει να είναι μόνο η ηγεσία του συνδυασμού, αλλά ο καθένας από εσάς», ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ο επικεφαλής του συνδυασμού, αλλά λίγο πριν εγκαταλείψει το βήμα, έριξε την «μπηχτή» του στον δήμαρχο, λέγοντας:

«Ευχαριστώ για την παρουσία σας, παρά το γεγονός ότι υπήρξε απαγόρευση για τη σημερινή εκδήλωση. Βλέπετε, κάποιοι δεν ξεχνάνε τα χρόνια που υπηρέτησαν στην επταετία. Όμως η Δημοκρατία και αδιέξοδα δεν έχει και συνήθως μπορεί να δίνει λύσεις».

Στην εκδήλωση, πλην των προαναφερομένων, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η περιφερειακή σύμβουλος Αγγελική Λεβέντη, η Μαριάνθη Καφετζή, πολιτευτής της Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών, η επικεφαλής του συνδυασμού Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης & Πολιτισμού, Ελένη Σακισλή, ο πρώην αντιδήμαρχος Πεντέλης Γιώργος Καρβουνάκης, ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, εκπρόσωποι των Νοσοκομείων της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet