Ερευνούν όλα τα σενάρια για τo αεροσκάφος που συνετρίβη στη Μόσχα
Κόσμος

Ερευνούν όλα τα σενάρια για τo αεροσκάφος που συνετρίβη στη Μόσχα

Ένα ρωσικό αεροσκάφος AN-148, με 65 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος, χάθηκε από τα ραντάρ αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το αεροσκάφος, των αερογραμμών Saratov Airlines, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας με κατεύθυνση εκείνο της πόλης Ορσκ στη Νότια Ρωσία. Αφού έφτασε τα 6.400 πόδια, χάθηκε από τα ραντάρ, καθώς κατέπεσε κοντά στη Μόσχα.

Νεκροί είναι σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, όλοι οι επιβάτες.  Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο πτώματα στην περιοχή της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους ΑΝ-148.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο στα πιθανά σενάρια αναφέρεται η σύγκρουση με ελικόπτερο, μιας στην περιοχή εντοπίστηκαν και συντρίμμια ελικοπτέρου. Ωστόσο το γεγονός ότι τα συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί σε μια ακτίνα ενός χιλιομέτρου κάνουν τις Αρχές να πιθανολογούν για έκρηξη.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Interfax, το ελικόπτερο μάλλον ανήκει σε ταχυδρομική εταιρεία της Ρωσίας, την «Post of Russia», ωστόσο η εταιρεία με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι δεν χρησιμοποιεί ελικόπτερα.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση στο σημείο της συντριβής, ωστόσο το έργο των διασωστών παραμένει δύσκολο καθώς, λόγω του χιονιού, τα οχήματα δυσκολεύονται να προσεγγίσουν την περιοχή και τα μέλη των συνεργείων αναγκάζονται να διανύσουν μεγάλη απόσταση με τα πόδια.

Σχεδόν τέσσερις ώρες μετά τη συντριβή, πάντως, οι ρωσικές Αρχές ενημέρωσαν ότι το «μαύρο» κουτί βρέθηκε στο σημείο των ερευνών.

Το επτά ετών αεροσκάφος απογειώθηκε στις 13:22 ώρα Ελλάδος και πέντε λεπτά αργότερα άρχισε να χάνει ύψος. Ένα λεπτό πριν συντριβεί έκανε βουτιά από τα 6.200 πόδια στα 3.200 και το σήμα του χάθηκε 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι είδαν μία φλεγόμενη μπάλα στον ουρανό.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει ειδική επιτροπή για να διερευνήσει τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος και εξέφρασε το συλλυπητήριά του στους συγγενείς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet