Σε συνάντηση Π. Σκουρλέτη – ΠΕΔΑ ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Σε συνάντηση Π. Σκουρλέτη – ΠΕΔΑ ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και των δημάρχων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 στα γραφεία της Ένωσης, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου και του προέδρου της, δημάρχου Νικαίας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, συμμετείχε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

Η συζήτηση αφορούσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, στους βασικούς άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για τα ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της Αττικής.

Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μαυρίδης και αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις αρμοδιότητες και τα διοικητικά προσκόμματα στη λειτουργία τους, τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και σε άλλα σημεία που χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις, προκειμένου οι Δήμοι να μπορούν να είναι αποτελεσματικότεροι στην επιτέλεση του ρόλου τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους δημάρχους, ενώ αναφέρθηκε και στη διαγωνιστική διαδικασία των συνολικά 8.725 προσλήψεων μονίμων εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων και μετέφερε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τη διαβεβαίωση του ΑΣΕΠ ότι όλα θα κινηθούν εντός του χρονοδιαγράμματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet