Απάντηση Δήμου Αμαρουσίου σε καταγγελία του Συλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου
Κοινωνία

Απάντηση Δήμου Αμαρουσίου σε καταγγελία του Συλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου

«Η Α/βάθμια Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου διατηρεί άριστη συνεργασία με όλα τα σχολεία ευθύνης της και το έργο της είναι αναγνωρισμένο από εκπαιδευτικούς και γονείς» τονίζει η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου απαντώντας σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου στην οποία γίνεται καταγγελία για «απαράδεκτη και ανάρμοστη» συμπεριφορά εντεταλμένων οργάνων του Δήμου Αμαρουσίου σε βάρος εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί η απάντηση της διοίκηση του Δήμου:

Σχετικά με τα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, Δ. Πολυχρονιάδης, σε βάρος του Τμήματος Παιδείας και της προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου, Ελένης Βλάχου-Σταματάκη, η διοίκηση του Δήμου έχει να σημειώσει τα εξής:

Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή έχει υπό την ευθύνη της συνολικά 32 σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) και ουδέποτε έχει εκφραστεί παράπονο από κανέναν διευθυντή σχολείου σχετικά με τη συμπεριφορά της προέδρου της. Αντίθετα, πολλάκις έχει δεχθεί συγχαρητήρια για την άριστη συνεργασία και το σημαντικό έργο που επιτελείται, ακόμα και από την προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, Ματίνα Σιαρρή, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της καταγγελίας του κ. Πολυχρονιάδη. Συγκεκριμένα, εξυπηρετούνται όλα τα αιτήματα για συντήρηση, επισκευή και υλικοτεχνική υποδομή για το σύνολο των σχολικών μονάδων.

Αντίστοιχα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Τμήματος Παιδείας και ιδιαίτερα η κ. Ιωάννα Μαύρου, συνεργάζονται αρμονικά εδώ και χρόνια με τις διευθύνσεις όλων των σχολείων του Δήμου και ουδέποτε έχουν καταγγελθεί περιστατικά για απρεπή συμπεριφορά ή παρέμβαση στο έργο των σχολικών μονάδων.

Η Παιδεία και το όφελος της νεολαίας της πόλης μας βρίσκονται ανέκαθεν ψηλά στις προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου μας. Το σημαντικό έργο που επιτελούν τόσο η Πρωτοβάθμια όσο και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο. Η συμβολή τους είναι αναγνωρισμένη από γονείς και εκπαιδευτικούς, και το υψηλό επίπεδο λειτουργίας των σχολικών μας μονάδων είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της φροντίδας προς τα σχολεία και τους νέους της πόλης μας.
Ομολογουμένως, η επίθεση του κ. Πολυχρονιάδη, στο πρόσωπο της κ. Βλάχου, και των συνεργατών της είναι ανεξήγητη και τα όσα καταγγέλλει μάλλον ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας του.

Η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση όλων των διευθυντών και προϊσταμένων των σχολείων για όποιο ζήτημα τους απασχολεί και ουδέποτε τουςέχει αρνηθεί τον διάλογο ή τη συνεργασία μαζί τους. Ομοίως, η πόρτα του γραφείου της παραμένει ανοικτή και για τον κ. Πολυχρονιάδη, για όποια ζητήματα επιθυμεί να συζητήσει μαζί της που αφορούν στη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet