Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στα εγκαίνια έκθεσης της Βουλής για τον Μ. Αναγνωστάκη
Πολιτισμός

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στα εγκαίνια έκθεσης της Βουλής για τον Μ. Αναγνωστάκη

Στα εγκαίναι Έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, επικεφαλής της παράτακης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Η ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη (1925-2005) παρουσιάζεται στην έκθεση που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Στα εγκαίνια εκτός από πολιτικούς παραβρέθηκαν πολλές προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, όπως ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη και ο καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Νάσος Βαγενάς. Φυσικά και ο γιος του μεγάλου ποιητή, ο Ανέστης, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στη διοργάνωση της έκθεσης, γεγονός που αναγνώρισε δημοσίως και ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής για την απόφαση να διοργανώσει το Ίδρυμα την έκθεση ώστε να γνωρίσουν το έργο του μεγάλου ποιητή εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό. Επίσης, συνεχάρη τον Ανέστη για τη συμβολή του στην πληρότητα της έκθεσης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος υπήρξε δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, όταν η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου που βρίσκεται κάτωθι του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης πήρε το όνομα του Μανόλη Αναγνωστάκη.

Ο Ανέστης Αναγνωστάκης διαμένει στην Πεύκη στο σπίτι που έζησαν για πολλά χρόνια και οι γονείς του. Ο μεγάλος ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης και η Νόρα Αναγνωστάκη, ένα επίσης σημαντικό όνομα των γραμμάτων.

Τίτλος της εντυπωσιακής αυτής έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τα τέλη Οκτωβρίου 2018, είναι «Το θέμα είναι τώρα τι λες», από την ποιητική του συλλογή «Ο στόχος», στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρει: «Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε. Καλά τη φέραμε τη ζωή ως εδώ. Μικροζημιές και κέρδη συνοψίζοντας, το θέμα είναι τώρα τι λες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet