Πλήθος κόσμου διασκέδασε με αποκριάτικα δρώμενα στο Πεδίο του Άρεως
Περιφέρεια Αττικής

Πλήθος κόσμου διασκέδασε με αποκριάτικα δρώμενα στο Πεδίο του Άρεως

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Πεδίο του Άρεως η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής με το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO με θέμα «Αποκριάτικα δρώμενα από όλη την Ελλάδα».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικές ενώσεις: Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «Θυμαιτάδαι», η Θεσσαλική Ένωση Θριάσιου Πεδίου, ο Όμιλος Καρπαθίων Νέων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μηνά Κερατσινίου, ο Λαογραφικός Σύλλογος «Απόλλων» Κερατέας, η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Παλαιού Φαλήρου με την δυναμική ξεχωριστή ο Όμιλος Ελληνικών Λαϊκών Χορών «Ελένη Τσαούλη», το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων και ο Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Ο Μόλυβος».

Με κέφι, χορό και τραγούδι και με την παρουσία, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνλων, 700 μικρών και μεγάλων… πολιτών, που γέμισαν το Πεδίο του Άρεως και τους δρόμους γύρω από αυτό, έγινε η αναπαράσταση των αποκριάτικων εθίμων από όλα τα μέρη της Ελλάδας με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Σε ανακοίνωση της η αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, σημειώνει: «Επίμονα και σταθερά η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών για άλλη μια φορά δίνει το “παρών” στο Πάρκο. Με τη μεγάλη συμμετοχή των Αθηναίων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της, δίνει ζωή και προβάλλει παράλληλα το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας.

»Τα Αποκριάτικα Δρώμενα εντάσσονται σε σειρά εκδηλώσεων όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (Άρσις) στον χώρο του Πεδίου του Άρεως».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet