Σωματείο Εργαζομένων: Μίας… Χαλυβουργίας, μύριες έπονται
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων: Μίας… Χαλυβουργίας, μύριες έπονται

Με μια σκληρή ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Δασκαλάκης και γραμματέας Φώτης Αποστολίδης, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης καταδικάζει τις ομαδικές απολύσεις στη “Χαλυβουργία”, θεωρώντας ότι είναι… προάγγελος μαζικών απολύσεων και σε άλλους τομείς. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε την απόφαση του “Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας” να ικανοποιήσει το αίτημα του βιομήχανου Μάνεση να κάνει ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία. Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο ασκός του Αιόλου ενάντια συνολικά στους εργαζόμενους. Το παράδειγμα του Μάνεση θα το ακολουθήσουν και άλλοι βιομήχανοι.

Κυβέρνηση, κράτος και λεγόμενοι ανεξάρτητοι θεσμοί, είναι στην υπηρεσία των βιομηχάνων και της τάξης τους συνολικά. Είναι αυτοί που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, στο όνομα δηλαδή των κερδών της τάξης τους, κλείνουν τα εργοστάσια, «αναδιαρθρώνουν» τις επιχειρήσεις και πετούν τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Καμία αυταπάτη πως οι ανασχηματισμοί και οι αλλαγές των μειγμάτων διαχείρισης θα επιτρέψουν μια πιο φιλεργατική πολιτική. Η τιμή του ρεύματος στα εργοστάσια του Μάνεση επιδοτήθηκε και έπεσε, αλλά οι απολύσεις έγιναν κανονικά.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ο συμβιβασμός, η λογική του μικρότερου κακού, η ταύτιση με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, πάντα λειτουργεί σε βάρος των εργαζομένων, πάντα οδηγεί στα χειρότερα. Ο Μάνεσης αξιοποίησε τη νέα πλειοψηφία του Δ.Σ. για να προχωρήσει τα αντεργατικά του σχέδια.

Η ζωή έχει δείξει πως κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, άλλοι να φεύγουν και άλλοι να έρχονται, να αλλάζουν βάρδια, σαν τιμονιέρηδες. Όσο όμως τα κλειδιά θα τα έχει ο Μάνεσης και η φάρα του, αυτοί θα κάνουν κουμάντο και τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τους εργαζόμενους.

Nα μην επιτρέψουμε τη σφαγή των εργαζόμενων. Χθες ήταν η ώρα των χαλυβουργών, σήμερα και αύριο θα ακολουθήσει η σειρά μας.

Την τάξη του Μάνεση υπηρετεί η κυβέρνηση και το πολιτικό της προσωπικό στη τοπική διοίκηση, όταν παραχωρεί βορά στο μεγάλο κεφάλαιο κομμάτια των δήμων για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους. Όταν υλοποιεί τον «εκσυγχρονισμό» της δημόσιας διοίκησης για να είναι πιο ευέλικτη και λειτουργική για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Θύματα πάλι είναι οι εργαζόμενοι που οδηγούνται στην ανεργία, στη διαθεσιμότητα, στις ελαστικές μορφές εργασίας.

Η κοινή πάλη ενάντια στην κυβέρνηση, την Ε.Ε., την εργοδοσία και τις δυνάμεις που τους στηρίζουν, η πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών στο εργατικό κίνημα, η ισχυροποίηση των ταξικών δυνάμεων αποτελεί μονόδρομο.

Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ           ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet