Για 17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση κατηγορείται ο δράστης της επίθεσης στη Φλόριντα
Κόσμος

Για 17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση κατηγορείται ο δράστης της επίθεσης στη Φλόριντα

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση είναι ο δράστης της χθεσινής επίθεσης σε σχολείο της Φλόριντα, Νίκολας Κρουζ.

Ο 19χρονος φέρεται να διέπραξε μία από τις χειρότερες ένοπλες επιθέσεις που σημειώθηκαν ποτέ σε αμερικανικό σχολείο, αναφέρεται σε ένα δικαστικό έγγραφο.

Αφού αποβλήθηκε από το Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας του Πάρκλαντ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, για πειθαρχικούς λόγους, ο Νίκολας Κρουζ επέστρεψε στο σχολικό συγκρότημα οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι. Άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ τραυμάτισε πολλούς άλλους.

Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998, είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «πολύ ανησυχητικά» μηνύματα, ανέφερε ο σερίφης της κομητείας, Σκοτ Ίσραελ, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναφέρονται στις Αρχές συμπεριφορές αυτού του είδους.

Το προφίλ του δράστη της επίθεσης

Το προφίλ του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στο λύκειο της Φλόριντα χτίζουν οι Αρχές εξετάζοντας υλικό από τα προφίλ που έχει στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και μαρτυρίες συμμαθητών του.

Βάσει αυτών ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ εμφανίζεται ως ένας προβληματικός νέος που αποβλήθηκε από το λύκειο για «πειθαρχικούς λόγους», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο σερίφης της περιοχής, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες.

Ο σερίφης πρόσθεσε ότι η έρευνα γύρω από τα social media του νεαρού αποκαλύπτουν κάποια «πολύ, πολύ ενοχλητικά πράγματα», αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Σε φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο Instagram o Κρουζ ποζάρει κρατώντας όπλα και μαχαίρια, ενώ σε μία άλλη φαίνεται ένας στόχος με τον ίδιο τον Κρουζ να γράφει στη λεζάντα «στα αλήθεια αξίζει να το δοκιμάσει κανείς».

Η 17χρόνη Βικτώρια Ολιβέιρα δηλώνει στο A.P. ότι ο Κρουζ αποβλήθηκε την προηγουμένη χρονιά μετά από έναν τσακωμό με τη νέα σχέση μιας πρώην κοπέλας του. Η ίδια δήλωσε ότι ο Κρουζ φερόταν βίαια στη σχέση του.

Ο δήμαρχος της πόλης που βρίσκεται το σχολείο δήλωσε στο CNN ότι ο δράστης παρακολουθείτο από μια κλινική ψυχικής υγείας για κάποιο διάστημα, την οποία όμως δεν είχε επισκεφθεί για πάνω από χρόνο.

Ο 17χρόνος Ντάκοτα Μάτσλερ  δήλωσε ότι ήταν φίλος με τον Κρουζ,  αλλά είχε να τον δει πάνω από έναν χρόνο ύστερα από την αποβολή του από το σχολείο. «Σταδιακά άρχισε να φέρεται όλο και πιο αλλόκοτα», λέει ο Μάτσλερ, που θυμάται  τον Κρουζ να ποστάρει στο Instagram για σκοτωμούς ζώων. «Νομίζω όλοι το είχαμε στο μυαλό μας: Εάν επρόκειτο να είναι κάποιος ο δράστης, θα ήταν αυτός.  Κάποια στιγμή άρχισε να τα βάζει με τους συμμαθητές μου και να τους απειλεί. Έτσι ξέκοψα μαζί του» πρόσθεσε.

Καθηγητής του Κρουζ δήλωσε στη Miami Herald ότι «πέρυσι είχαμε μάθει ότι του είχε απαγορευθεί να μπαίνει σε σχολεία με τσάντα πλάτης. Υπήρχαν προβλήματα καθώς είχε εκτοξεύσει απειλές εναντίον άλλων μαθητών». 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet