Το ΕΔΔΥΠΠΥ εκπροσωπήθηκε στη Συνδιάσκεψη των Δημάρχων στην Κοπεγχάγη
Αυτοδιοίκηση

Το ΕΔΔΥΠΠΥ εκπροσωπήθηκε στη Συνδιάσκεψη των Δημάρχων στην Κοπεγχάγη

Σαράντα τρεις δήμαρχοι παραβρέθηκαν στη Σύνοδο που οργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στην Κοπεγχάγη στις 12 και 13 Φεβρουαρίου, μαζί με 80 ακόμη υψηλόβαθμους πολιτικούς, συμβούλους και πολιτικούς εκπροσώπους πόλεων από όλον τον κόσμο. Περίπου 125 εκατομμύρια κόσμου από την Παραγουάη ως τη Ρωσική Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από τους συμμετέχοντες σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική Σύνοδο που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της Διακήρυξης των Δημάρχων οι οποίοι δεσμεύθηκαν να εργαστούν με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων για την περαιτέρω εξασφάλιση της Υγείας και της ευημερίας των κατοίκων και των πόλεών τους.

Σκοπός της Συνόδου ήταν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), να εξεταστεί κατά πόσο η υγεία και η ευημερία μπορούν να οδηγήσουν στην αστική ανάπτυξη με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδος, με το μεγαλύτερο Εθνικό Δίκτυο Δήμων στον ΠΟΥ Ευρώπης, βρίσκεται παρούσα σήμερα στη σημαντική αυτή Συνδιάσκεψη των Δημάρχων προκειμένου να αποδεχθούμε τη Διακήρυξη που θα καθορίζει τη δουλειά μας τα επόμενα χρόνια, για πόλεις υγιέστερες και ευτυχέστερες για όλους τους κατοίκους τους. Η φυσική μας παρουσία στις εργασίες αυτής της τόσο σημαντικής συνδιάσκεψης δείχνει και την ισχυρή πολιτική μας βούληση να εναρμονίσουμε τις πολιτικές μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις άλλες 1.400 ευρωπαϊκές πόλεις – μέλη και να βρισκόμαστε στο κέντρο των γεγονότων και των εξελίξεων που προάγουν την Υγεία, το Περιβάλλον, την Ποιότητα Ζωής μας».

Η Σύνοδος των Δημάρχων των Υγιών Πόλεων του WHO στην Κοπεγχάγη τελείωσε με την ομόφωνη αποδοχή μιας καινούριας πολιτικής ατζέντας δέσμευσης σε βασικούς τομείς της πολιτικής των Υγιών Πόλεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προαγωγή της Υγείας.

Από το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συμμετείχαν ο δήμαρχος Πυλαίας – “Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και Αντιπρόεδρος Β΄ του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου, Γιώργος Μακρυνός, ο πρόεδρος ΚΕΚΠΑΠ Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου, Ηρακλής Τιτόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, πολιτικός εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου στο Δίκτυο, Στέφανος Τσιπουράκης, και η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ, πολιτική εκπρόσωπος του Δήμου Φαρσάλων στο Δίκτυο, Κυριακή Παναγιωτοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet