Χαρταετούς μοίρασε και φέτος σε μαθητές ο ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Χαρταετούς μοίρασε και φέτος σε μαθητές ο ΣΠΑΠ

Η κακοκαιρία και η βροχόπτωση ανέβαλαν τη 2η Δράση Αναδάσωσης που είχε προγραμματιστεί από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» στις παρυφές του Πεντελικού, στην περιοχή του Κοκκιναρά. Δεν ανέβαλε όμως τη χαρά των μικρών μαθητών που θα συμμετείχαν σε αυτή.

Εθελοντές του ΣΠΑΠ επισκέφθηκαν τους μαθητές του Κρυσταλλείου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης και του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης, που είχε προγραμματιστεί να συμμετέχουν στη Δράση Αναδάσωσης, και χάρισαν στα παιδιά που θα συμμετείχαν τον χαρταετό τους, που προμήθευσε στον ΣΠΑΠ χορηγός, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δράσης οι μαθητές θα είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν τα δένδρα του σχολείου τους, να τα υιοθετήσουν και να τα περιποιούνται με κάθε ευκαιρία. Η δράση αυτή είχε ως απώτερο στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού. Η αναβληθείσα δράση θα πραγματοποιηθεί, όπως ενημερώνει ο Σύνδεσμος, σε κάποια άλλη ημέρα που θα ορισθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Παρά το ότι το κρύο και η βροχή μας ανάγκασαν να αναβάλουμε τη δράση Αναδάσωσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Κρυστάλλειο Δημοτικό Πεντέλης, από το 2ο Δημοτικό Πεντέλης και από το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Πεντέλης που ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ για μία δράση που είχε σαν στόχο τη βιωματική εξοικείωση των μικρών μαθητών με τη φύση, το πράσινο και το περιβάλλον του Πεντελικού.

»Εμείς όλοι στον ΣΠΑΠ θεωρούμε σημαντική την ανάγκη να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά την ευαισθησία για τη διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και το αίσθημα της προσφοράς και του εθελοντισμού. Για τον λόγο αυτό ένας σημαντικός αριθμός από τις δράσεις μας, προσπαθούμε να έχει συμμέτοχους τα νέα παιδιά, με τελικό στόχο να βάζουμε κάθε φορά ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές ένα καλύτερο περιβάλλον.

»Βέβαια, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύνδεσμός μας μοίρασε στα παιδιά τον χαρταετό τους, παρά το γεγονός ότι η δράση αναβλήθηκε. Ευχαριστώ πολύ τον χορηγό μας για τη βοήθεια του και εφέτος στην προμήθεια των χαρταετών.

»Εύχομαι στους μικρούς μας μαθητές καλή διασκέδαση και καλό παιχνίδι και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet