Γεώργιος Τσούλος: Η τοπική Δημοκρατία στο ζενίθ!
Κοινωνία

Γεώργιος Τσούλος: Η τοπική Δημοκρατία στο ζενίθ!

Με αφορμή την ολοκλήρωση των «βημάτων» για την καθιέρωση των Συνοικιακών Συμβουλίων στον Δήμο Κηφισιάς ο  πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογών και εντεταλμένος σύμβουλος για την Τοπική Δημοκρατία, Γεώργιος Τσούλος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

Ξεκινήσαμε τη διαδικασία εκλογής των Συνοικιακών Συμβουλίων από μια αντίληψη ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στα δημοτικά πράγματα. «Πρόπλασμα» του θεσμού λαϊκής συμμετοχής των Συνοικιακών Συμβουλίων υπήρξαν οι περίπου 100 συνοικιακές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην πόλη μας.

Μέσα από τα Συνοικιακά Συμβούλια θα δοθεί η δυνατότητα στους εκλεγέντες να εκδηλώσουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους στη διαμόρφωση των επιλογών που αφορούν στις ίδιες τις συνοικίες τους, την οργάνωση της καθημερινότητας και της ζωής.

Μετά τη διαδικασία επικύρωσης της εκλογής από την Εκλογική Επιτροπή, τη Δευτέρα  12 Φεβρουαρίου, τα μέλη των Συνοικιακών Συμβουλίων σε οκτώ συνοικίες (Εκάλη, Εργατικές Πολυκατοικίες, Καστρί, Μορτερό, Νέα Κηφισιά -από Ελαιών έως Δρυμώνος-,  Νέα Κηφισιά -από Ελαιών έως ΟΥΛΕΝ-, Συνοικισμός Ν. Ερυθραίας, Συνοικισμός Εθνικιστών & Αναπήρων Πολέμου) εγκαταστάθηκαν στα γραφεία τους και εξέλεξαν πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γραμματέα και οικονομικό υπεύθυνο των συνοικιακών συμβουλίων.

Θερμά θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συμμετείχαν στη διαδικασία, τους εκλεγέντες, τους υπαλλήλους του Δήμου, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και ιδιαίτερα τον δήμαρχο και τους υπαλλήλους του γραφείου μου για τη βοήθειά τους.

Θέλω ακόμη να συγχαρώ τους εκλεγέντες των νέων Συνοικιακών Συμβουλίων και να τους ευχηθώ καλή θητεία και καλή δύναμη στο έργο τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet