Γ. Πατούλης: Κοντά στον γονιό και στο παιδί απέναντι στους κινδύνους του διαδικτύου
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Κοντά στον γονιό και στο παιδί απέναντι στους κινδύνους του διαδικτύου

Με τη συμμετοχή πλήθους γονέων και παιδιών, και παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε το δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα» στον Δήμο Αμαρουσίου, με κεντρικό ομιλητή τον αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικό ερευνητή και αναλυτή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και πρόεδρο της Cyber Security International Institute (CSI) Μανώλη Σφακιανάκη. Το Μαρούσι ήταν ο πρώτος σταθμός της πανελλαδικής δράσης που ενώνει 10 πόλεις της Ελλάδας σε μία συλλογική προσπάθεια για την προστασία των παιδιών από το ηλεκτρονικό έγκλημα και την επιμόρφωση των γονέων σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Βρισκόμαστε κοντά στον γονιό και στο παιδί. Αγκαλιάζουμε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην έγκριτη ενημέρωσή τους για σημαντικά θέματα που τους αφορούν, όπως είναι η προστασία από τους κινδύνους του διαδικτύου. Ενημερώνουμε τους γονείς, προστατεύουμε τα παιδιά μας, δημιουργούμε υγιείς ενήλικες».

Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης άνοιξε την ομιλία του με την επισήμανση ότι «όσο αναγκαία έχει καταστεί η χρήση του διαδικτύου τόσο αναγκαία έχει γίνει και η ανάγκη προστασίας από τους νέους κινδύνους», δίνοντας έμφαση στο πώς να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο προς όφελός μας.

Μιλώντας για τη δράση «Προστάτεψε το παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα», ο κ. Σφακιανάκης τόνισε ότι επιδιώκει να λειτουργήσει ως μία μορφή πρόληψης, επιμόρφωσης και ενημέρωσης των γονέων, των εκπαιδευτικών και των παιδιών για το τόσο σημαντικό ζήτημα της ασφάλειας στο διαδίκτυο, για την επικινδυνότητα του ηλεκτρονικού εγκλήματος και τους τρόπους προστασίας από αυτό. «Τo διαδίκτυο αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας και πολύ χρήσιμο εργαλείο. Ωστόσο κρύβει πολλούς κινδύνους ιδιαιτέρως για τους μικρότερους σε ηλικία», σημείωσε.

Στο πρόγραμμα του επιμορφωτικού σεμιναρίου ο πρόεδρος της CSI, μαζί με τις συνεργάτιδές του Μαρία-Ισαβέλα Βουλγαράκη (ψυχολόγος – εγκληματολόγος), Βέρα Αθανασίου (ψυχολόγος), Μαρία-Άννα Τάσση (κοινωνιολόγος), μεταξύ άλλων, παρουσίασε στοιχεία στατιστικά για τη χρήση του διαδικτύου, τους μύθους και την πραγματικότητα, τις συμπεριφορές υψηλού ρίσκου, τα «Ναι» και τα «Όχι» του διαδικτύου, τα φαινόμενα της εποχής, το cyber bullying, τον εθισμό στο διαδίκτυο, τα μέτρα προστασίας, τα κακόβουλα λογισμικά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η κ. Δέσποινα Γριβέα, διευθύντρια Ανάπτυξης της iDialogue, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση των επιμορφωτικών σεμιναρίων. «Οι άνθρωποι της  iDialogue αντιλαμβάνονται ότι η νέα πραγματικότητα δεν επιτάσσει μόνο ενημέρωση, αλλά και εκπαίδευση αναφορικά με την επικινδυνότητα και κυρίως την πρόληψη του ηλεκτρονικού εγκλήματος», τόνισε κ. Γριβέα.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Αμαρουσίου, Ρένα Χαλιώτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet