Σχολεία «Φαρ Ουέστ» οραματίζεται ο Τραμπ
Κόσμος

Σχολεία «Φαρ Ουέστ» οραματίζεται ο Τραμπ

Σχολεία «Φαρ Ουέστ» οραματίζεται ο Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι ίσως να έφτασε η στιγμή να εξεταστεί σοβαρά η πρότασή του να εξοπλιστούν και οι εκπαιδευτικοί, σημειώνοντας ότι μίλησε πρόσφατα με τη NRA για τις ιδέες του.

Σε συνάντησή του, διάρκειας μιας ώρας, με πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους για την ασφάλεια των σχολείων, στον απόηχο της σφαγής της προηγούμενης εβδομάδας στην Φλόριντα, ο Τραμπ δεν έλαβε υπόψη του μια πρόταση για υποχρεωτική διεξαγωγή ασκήσεων σε σχολεία για επιθέσεις ενόπλων και δήλωσε ότι δεν του αρέσει η ιδέα περισσότερων ενόπλων φρουρών σε σχολεία.

Πρόσθεσε ότι επιθυμεί να εξετάσει την ιδέα της επαναλειτουργίας ιδρυμάτων ψυχικής υγείας που παραμένουν κλειστά, τονίζοντας ότι πρέπει επίσης να εξεταστούν οι σκηνές βίας σε ταινίες που παρακολουθούν παιδιά.

Ο επικεφαλής της NRA πήρε το όπλο του

Ο επικεφαλής της NRA (National Rifle Association) εξαπέλυσε φραστική επίθεση ενάντια σε υποστηρικτές του περιορισμού της οπλοκατοχής, χαρακτηρίζοντάς τους «ελίτ των Δημοκρατικών» που πολιτικοποιούν τη σφαγή που διαπράχθηκε την περασμένη Τετάρτη σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στην Πολιτεία της Φλόριντας, με στόχο να ροκανίσουν τα συνταγματικά, εγγυημένα δικαιώματα για τα όπλα της χώρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ισχυρότερης οργάνωσης του λόμπι της οπλοκατοχής, ο Γουέιν Λαπιέρ. υπερασπίστηκε με σθένος τη χρήση όπλων για να σταματήσει η βία των όπλων. «Οι ελίτ δεν νοιάζονται ούτε κατ’ ελάχιστο για το αμερικανικό σχολικό σύστημα και τους μαθητές», τόνισε ο Λαπιέρ, σε ένα κοινό νεαρών συντηρητικών έξω από την Ουάσιγκτον. «Ο στόχος τους είναι η κατάργηση της δεύτερης τροπολογίας και των ελευθεριών μας στα όπλα, ώστε να εξαλείψουν όλες τις ατομικές ελευθερίες», τόνισε.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της πολιτικής δράσης των συντηρητικών, ο Λαπιέρ υποστήριξε ότι η NRA είναι ο πραγματικός προστάτης των μαθητών των σχολείων της χώρας. Στήριξε το κάλεσμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που δήλωσε χθες ότι εκπαιδευτικοί πρέπει να φέρουν όπλα, προκειμένου να αποτρέπουν μελλοντικές σφαγές σε σχολεία. «Πρέπει άμεσα να σκληρύνουμε τα σχολεία μας», σημείωσε. «Κάθε μέρα, νέα παιδιά πηγαίνουν στα σχολεία που είναι στην ουσία εκτεθειμένα, εύκολοι στόχοι για τον οποιοδήποτε είναι αποφασισμένος να διαπράξει μαζική δολοφονία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα είπε ότι δεν θα πρέπει να είναι πιο εύκολο να ανοίξει πυρ κάποιος σε ένα σχολείο, από ό,τι σε μια τράπεζα ή σε ένα κοσμηματοπωλείο. Ο επικεφαλής της NRA επιτέθηκε ονομαστικά σε Δημοκρατικούς γερουσιαστές, μεταξύ άλλων στους γερουσιαστές Καμάλα Χάρις, Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Κρίστοφερ Μέρφι και καταφέρθηκε ενάντια στο FBI για την αποτυχία του να ερευνήσει επαρκώς μια πληροφορία για τον 19χρονο δράστη της επίθεσης στο Πάρκλαντ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet