Ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. ζητεί η Συμμαχία Πολιτών
Πολιτική

Ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. ζητεί η Συμμαχία Πολιτών

Να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης ζητεί ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του κ. Θεοδωρακόπουλου σημειώνεται:

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Στον Δήμο μας αφήσαμε όλα τα Μέσα για live μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί δεν το κάνει εδώ και επτά χρόνια; 

Με αφορμή τη σύσταση της διαπαραταξιακής επιτροπής για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενός κανονισμού που παραμένει επτά χρόνια με τα λάθη του και τα κενά του, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έθεσε και πάλι το θέμα με το έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών, που υπάρχει από τη συγχώνευση των δύο δήμων έως σήμερα. «Είμαστε πανελλαδικά ουραγοί. Ελάχιστοι σήμερα δήμοι δεν καλύπτουν τα δημοτικά τους συμβούλια και δεν ενημερώνουν τους κατοίκους» τόνισε.

Ο δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 και επικεφαλής σήμερα της Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης, ζήτησε να συμπεριληφθεί στον κανονισμό η υποχρέωση της διοίκησης του Δήμου για την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά. Γεγονός που μπορεί ο Δήμος να κάνει εύκολα γιατί υπάρχουν έτοιμες οι εγκαταστάσεις επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου.

«Στην περίοδο της δικής μας θητείας στην Πεύκη ήμασταν μεταξύ των πρωτοπόρων δήμων σε ολόκληρη τη χώρα που είχαμε καθιερώσει απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες από πρώτο χέρι για τις συζητήσεις που γίνονται και τις αποφάσεις που λαμβάνονταιν» ανέφερε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Και πρόσθεσε:

«Επίσης τον τελευταίο χρόνο της θητείας μας στην Πεύκη, το 2010, εξασφαλίσαμε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με το οποίο μεταξύ άλλων εγκαταστήσαμε εντελώς δωρεάν κάμερες και όλα τα τεχνικά μέσα και για την τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων. Η διοίκηση Φωκιανού που ανέλαβε τον Δήμο το 2011 και με πρόεδρο του Δ.Σ. τον σημερινό δήμαρχο, αν και τα βρήκε όλα έτοιμα τα χρησιμοποίησε μόνο 2-3 φορές και μετά σιωπή. Έπεσε σκοτάδι στις όχι μόνο στις ραδιοφωνικές, αλλά και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Κάτι που συνεχίζεται και σήμερα. Ο λόγος; Ας τον εξηγήσουν οι ίδιοι. Κάποια δικαιολογία θα βρούνε. Εξάλλου μπορούν να πούνε ότι φταίει η… διοίκηση Θεοδωρακόπουλου που καθιέρωσε για λόγους διαφάνειας τις απευθείας μεταδόσεις πριν από 10 χρόνια και έβαλε μπελάδες στους επόμενους».

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης αφού επαίνεσε την προσπάθεια τοπικών Μέσων για να καλύψουν τηλεοπτικά την ενημέρωση από τις συνεδριάσεις στάθηκε στο έργο της διαπαραταξιακής επιτροπής για τη σύνταξη του κανονισμού και υπογράμμισε ότι από όλες τις παρατάξεις καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια η οποία θα βοηθήσει ώστε το Δ.Σ να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.

«Απλώς άργησε πολύ η σύσταση αυτής της επιτροπής. Κι αν καθιερωθεί όπως λέει ο αρμόδιος υπουργός η απλή αναλογική για τις επόμενες εκλογές θα πρέπει να γίνει δουλειά από την αρχή» είπε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet