«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» – Πρεμιέρα στη Μεταμόρφωση
Πολιτισμός

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» – Πρεμιέρα στη Μεταμόρφωση

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου παρουσιάζουν το αριστούργημα του Gioachino Rossini «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», με ελέυθερη είσοδο, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης Λητούς & Κύμης (όπισθεν Κολυμβητηρίου).

Παράσταση όπερας «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» στη Μεταμόρφωση

Η παράσταση παρουσιάζεται στη Μεταμόρφωση πριν την επίσημη πρεμιέρα της στον ιστορικό κινηματογράφο «Τριανόν».

Το λιμπρέτο είναι του Τσέζαρε Στερμπίνι, εμπνευσμένο από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Πιέρ Μπωμαρσαί και αποτελεί μέρος της περίφημης «Τριλογίας του Φίγκαρο» του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού.

Στην υπόθεση παρουσιάζονται τα τεχνάσματα που σκαρφίζονται ο κόμης Αλμαβίβα και ο πανέξυπνος και ευρηματικός συμπαραστάτης του, ο κουρέας Φίγκαρο, προκειμένου να καταφέρει ο ερωτευμένος αριστοκράτης να παντρευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα. Κάτι που επιθυμεί διακαώς για τους δικούς του λόγους και ο κηδεμόνας της, ο γιατρός Μπάρτολο. Ευτράπελα, πολύ γέλιο και ανατροπές ακολουθούν!

Μία ξεκαρδιστική κωμωδία, σε σκηνοθεσία Τζένης Αρσένη και ορισμένες από τις δημοφιλέστερες μελωδίες στην ιστορία της όπερας με μία διανομή διακεκριμένων λυρικών πρωταγωνιστών, χορωδία και ορχήστρα.

Η όπερα παρουσιάζεται στην πρωτότυπη μορφή της στην ιταλική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet