Η παράταξη του Γ. Θεοδωρακόπουλου φέρνει το mall στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Η παράταξη του Γ. Θεοδωρακόπουλου φέρνει το mall στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η παράταξη του πρώην δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου φέρνει την υπόθεση με το mall στην είσοδο της Λυκόβρυσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2018.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, αφού ο δήμαρχος επιχειρεί «να κρατήσει τον Δήμο στα σκοτάδια» για το συγκεκριμένο θέμα, το θέμα θα έρθει στο Σώμα, με πρωτοβουλία του κ. Θεοδωρακόπουλου και εκεί -όπως τονίζεται- «αν θέλουν από την πλευρά της δημοτικής Αρχής ας ψηφίσουν να μην συζητήσουμε και να κρατήσουμε την πόλη στο σκοτάδι».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Η ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης – Λυκόβρυσης» και η δημόσια παρέμβαση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, δημάρχου Πεύκης την περίοδο 2007-2011 και επικεφαλής της παράταξης, ανέδειξαν πριν από τρεις εβδομάδες το θέμα της επικείμενης δημιουργίας γιγαντιαίου εμπορικού κέντρου, τύπου MALL, στην είσοδο της Λυκόβρυσης, από την πλευρά της εθνικής οδού.

Μάλιστα, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, στις 8 Φεβρουαρίου 2018, είχε ζητήσει από τον δήμαρχο να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει ένα θέμα που αφορά στο παρόν και στο μέλλον χιλιάδων οικογενειών που κατοικούν όχι μόνο στο Δήμο μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Αλλά όσο είδατε εσείς  συνεδρίαση, άλλο τόσο είδαμε και εμείς. Πάντως, είναι ευχάριστο το γεγονός ότι και άλλες παρατάξεις που ακολούθησαν σημείωσαν τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

«Η ανεξήγητη στάση του δημάρχου στο θέμα δεν μας προκάλεσε καμιά εντύπωση. Έχουμε συνηθίσει πλέον. Αλλά δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα αρνιόταν όχι μόνο να κάνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ούτε καν να βάλει το θέμα στην ημερήσια διάταξη της τακτικής συνεδρίασης της Τετάρτης (αύριο). Είναι μια απόφαση που προσβάλλει και τη μειοψηφία και την πλειοψηφία του Δήμου μας» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. 

Και πρόσθεσε: «Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, είμαστε υποχρεωμένη να βάλουμε εμείς το τεράστιο αυτό θέμα για συζήτηση. Και αν θέλουν από την πλευρά της δημοτικής Αρχής ας ψηφίσουν να μην συζητήσουμε και να κρατήσουμε την πόλη στο σκοτάδι. Πρέπει όμως να θυμηθούν τις συνέπειες που προκάλεσε η θέση τους στην υπόθεση των μαρμαράδικων, όταν αρνήθηκαν να συζητηθεί το θέμα που βάλαμε εμείς και τις συνέπειες τις πληρώνει σήμερα η πόλη μας».

Σχετικά με το εμπορικό κέντρο υπενθυμίζουμε ότι στο δελτίο Τύπου της παράταξής μας, στις 8 Φεβρουαρίου, είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας για το γεγονός  ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται στην περιοχή μεγάλη δραστηριότητα. Οι πρώτες ενδείξεις ήρθαν πριν από λίγους μήνες, όταν έπιασε δουλειά ο τεράστιος γερανός που βρισκόταν επί χρόνια σε ακινησία επάνω από το «μεταλλικό κτήριο», στην είσοδο της Λυκόβρυσης. Λίγο νωρίτερα είχε ασφαλτοστρωθεί και το στενό δρομάκι μπροστά από το «μεταλλικό κτήριο». Ήταν φανερό ότι κάτι γινόταν. Φαίνεται ότι η  διοίκηση του Δήμου μας δεν παρακολουθεί ούτε αυτές τις σοβαρές εξελίξεις. Γιατί όφειλε ήδη να έχει πλάνο και να τις μελετάει σε διαπαραταξιακό επίπεδο».

 Μάλιστα σε δηλώσεις του τότε, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος σημείωνε:

«Δεν είναι απλά τα πράγματα. Είναι ένα θέμα που θα φέρει τα επάνω κάτω στη ζωή του Δήμου μας και θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων από κάποιους θετικά και από κάποιους άλλους αρνητικά. Κι επειδή σε τόσο σοβαρό  ζήτημα δεν μπορεί η διοίκηση του Δήμου να παίζει ή να κρύβεται θεωρούμε ότι πρέπει να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε και υπεύθυνη ενημέρωση να υπάρξει και να καθοριστούν διαπαραταξιακά οι κατευθυντήριες γραμμές, με βάση τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών».

Κι επειδή η δημοτική αρχή φαίνεται ότι… παίζει, εμείς, η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης, όπως σας υποσχεθήκαμε από την πρώτη ώρα,  θα παρακολουθούμε την υπόθεση και θα ενημερώνουμε τους πολίτες για τις εξελίξεις. Και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε να μην ολοκληρωθεί το ημιτελές κλειστό, το οποίο εδώ και 15 χρόνια είχαν μετατρέψει σε σκουπιδότοπο οι διοικήσεις Φωκιανού (κυρίως) και Μαυρίδη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet