Προχωράει το έργο διαμόρφωσης μέρους της οδού Αγ. Παρασκευής στο Χαλάνδρι
Ποιότητα Ζωής

Προχωράει το έργο διαμόρφωσης μέρους της οδού Αγ. Παρασκευής στο Χαλάνδρι

Προχωράει το έργο διαμόρφωσης του τμήματος της οδού Αγίας Παρασκευής στο Χαλάνδρι.

Το παρόν έργο αφορά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στη διαμόρφωση τμήματος της οδού Αγίας Παρασκευής από την οδό Αισχύλου μέχρι την πλατεία Φλύας, με ανακατασκευή της στρώσης κυκλοφορίας, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, κατασκευή διπλής κατεύθυνσης ποδηλατόδρομου, διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης, διόδων πρόσβασης ΑμεΑ, κατασκευή παρτεριών φύτευσης με τοποθέτηση συστήματος άρδευσης αυτών και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος του έργου, προϋπολογισμού 350.000,00 ευρώ (με το ΦΠΑ) από τα τακτικά έσοδα του Δήμου. Το ποσό της σύμβασης ανήρθε στο ποσό των 163.773,36 ευρώ (με ΦΠΑ) με έκπτωση, όπως ενημερώνει ο Δήμος, 55,01%.

Στην πρότερα κατάσταση στο μεγαλύτερο τμήμα της οδού δεν υπήρχαν πεζοδρόμια και κρασπεδόρειθρα και αντ΄ αυτών υπήρχαν πρόχειρες κατασκευές με στρώσεις σκυροδέματος, σε πολλά σημεία κατεστραμμένες. Επιπλέον, η εγκάρσια παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων επί των υφιστάμενων πεζοδρομίων, καθώς και πολλές παράνομες εκτός ρυμοτομικής γραμμής σταθερές κατασκευές από υπάρχοντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος περιόριζαν τα υφιστάμενα πεζοδρόμια και, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου, οι πεζοί να αναγκάζονταν να περπατούν επί του οδοστρώματος.

Ο σκοπός του έργου είναι η ανάπλαση του τμήματος αυτού της οδού ώστε να αντιμετωπιστεί η άναρχη στάθμευση των αυτοκινήτων και να κατασκευαστούν τα απαιτούμενα πεζοδρόμια για την κυκλοφορία πεζών και ΑμεΑ. Στο πλαίσιο αυτό της ανάπλασης σχεδιάστηκαν από τη μία πλευρά ποδηλατόδρομος δύο κατευθύνσεων και ζαρντινιέρες – παρτέρια, που με τη φύτευση πρασίνου σε αυτά θα δοθεί μια διαφορετική όψη στον αστικό ιστό. Επίσης, με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος και εκατέρωθεν της οδού θα εξασφαλιστεί, με βάση τον Δήμο, η ασφαλής κίνησης των πεζών κατά τις βραδινές ώρες.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εγκρίθηκε σύμφωνα με την απόφαση με αρ. 5130/39/24-01-2017 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 339/Β/8-2-2017.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet