Αίρει την ψήφο του από τη μελέτη Ηλεκτροφωτισμού ο Κ. Τίγκας
Κοινωνία

Αίρει την ψήφο του από τη μελέτη Ηλεκτροφωτισμού ο Κ. Τίγκας

Αίρει την ψήφο του από τη Μελέτη Ηλεκτροφωτισμού για τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού.

«Παραπλανήθηκα από την πρόταση του δημάρχου» τόνισε ο κ. Τίγκας, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Αίρω την ψήφο μου για τη μελέτη του ηλεκτροφωτισμού των οδών, ψήφο με την οποία την υπερψήφισα, γιατί αισθάνομαι ότι παραπλανήθηκα από την πρόταση του δημάρχου για αυτοχρηματοδότηση, μετά και από τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει».

Επίσης, σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης του κ. Τίγκα σημειώνεται:

Τη δήλωση αυτή την έκανε γιατί παραπλανήθηκε από την πρόταση του δημάρχου σύμφωνα με την οποία ουσιαστικά το μόνο δίλημμα ήταν αν θα δανειοδοτείτο ο Δήμος και οι δημότες για να εκτελεσθεί το έργο ή θα έπαιρνε το έργο έστω και με ιδιαίτερα επαχθείς όρους ιδιώτης για 12 χρόνια, αλλά με δικά του κεφάλαια.

Όμως, εκτός από την πρόταση που ψηφίσθηκε και ήταν η λιγότερο κακή -να αναλάβει δηλαδή το έργο ιδιώτης- υπήρξε και η πρόταση δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, για να ερωτηθεί και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που κάνει χρηματοδοτήσεις τέτοιων έργων.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν αρνητική, έστω και η κρατούσα άποψη ήταν να ακουστεί και μια δεύτερη πρόταση, αυτή για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που μάλιστα προσφέρει δανειοδότηση με αισθητά χαμηλότερο επιτόκιο και μιλάμε για ένα έργο 8.500.000 ευρώ.

Κύριε δήμαρχε,

Μπορεί η άρση της ψήφου μου να μην επηρεάζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, έχει όμως την πολιτική της διάσταση αφού κατόπιν των νεότερων στοιχείων που ακουστήκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα ήθελα να ταυτιστώ με μια απόφαση για ένα τόσο σημαντικό θέμα που πιθανόν να πάσχει ή ακόμη να αφήνει ενδεχομένως σκιές.

Καλό είναι και το αναμένουμε, να μας ενημερώσετε με πειστικά επιχειρήματα, ώστε να βεβαιωθούμε ότι η προτεινόμενη λύση είναι η πλέον συμφέρουσα και αποτελεσματική προς όφελος του Δήμου και των συνδημοτών μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet