Έργα 1.878.600 ευρώ αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Έργα 1.878.600 ευρώ αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης

Έργα κόστους 1.878.600 ευρώ για τη συντήρηση σχολικών κτηρίων, οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων αποφασίστηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018.

Οι αποφάσεις αφορούν στις εγκρίσεις με μελετών: α) για το έργο «Αντικεραυνική Προστασία Σχολικών Κτηρίων» με προϋπολογισμό 75.000,00 ευρώ, β) για το έργο «Συντηρήσεις Σχολικών Κτηρίων 2018» προϋπολογισμού 700.000,00 ευρώ και γ) για το έργο «Συντήρηση και Επισκευή Οδοστρωμάτων, Πεζοδρομίων και Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου», προϋπολογισμού 1.103.600,00 ευρώ.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά με τα έργα αυτά: «Η προσπάθειά μας για το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου τα τρία πρώτα χρόνια απέδωσε καρπούς. Έτσι, σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να διαθέσουμε χρήματα από πόρους του Δήμου σε πολύ σημαντικά για την καθημερινότητα των πολιτών έργα, αφενός για τα σχολικά μας κτήρια και αφετέρου για τη συντήρηση και επισκευή των οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων του Δήμου μας. Για πρώτη φορά στη Λυκόβρυση και την Πεύκη διατίθενται τόσο μεγάλα πόσα τόσο για τα σχολικά κτήρια, όσο και για το οδικό μας δίκτυο, τα πεζοδρόμια και τους κοινοχρήστους χώρους, όπου έχουν εντοπιστεί ανάγκες».

Ο κ. Μαυρίδης ανέφερε επίσης: «Στα σχολικά κτήρια ενισχύουμε την αντικεραυνική προστασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα σχολεία προβλέπεται να γίνει έλεγχος του υφιστάμενου συστήματος γείωσης και της επάρκειάς του, καθώς και αποκατάστασή του, όπου απαιτείται. Επίσης, προχωράμε σε ευρεία συντήρηση των σχολικών κτηρίων και θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους των Γονέων και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για την πολύ καλή συνεργασία, σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό των αναγκών».

Όσον αφορά στο έργο με τίτλο «Συντήρηση και Επισκευή Οδοστρωμάτων, Πεζοδρομίων και Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου»», προϋπολογισμού δαπάνης 1.103.600,00 ευρώ, συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου, εργασίες συντήρησης και πλακόστρωσης πεζοδρομίων και κρασπεδορείθρων διάσπαρτων στον Δήμο, ανακατασκευής οδών ήπιας κυκλοφορίας, λόγω διάβρωσης των εδαφών από διερχόμενα δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, ανακατασκευής ερυθράς οδών, αποκατάστασης ρωγμών στην επιφάνεια ασφαλτικού οδοστρώματος στο δημοτικό οδικό δίκτυο, συντήρησης διαγράμμισης διαβάσεων πεζών στους δρόμους του Δήμου και διανοίξεων οδών. Επίσης, προβλέπεται, όπου απαιτείται, η κατασκευή ή η αντικατάσταση ραμπών για Άτομα με Αναπηρία βάσει προδιαγραφών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet