Μαθητές του 1ου Δημοτικού Ηρακλείου Αττικής στο δημαρχείο της πόλης
Κοινωνία

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Ηρακλείου Αττικής στο δημαρχείο της πόλης

Τους μαθητές της τέταρτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος. Στο πλαίσιο των μαθημάτων για το περιβάλλον και την κοινωνία, τα παιδιά επισκέφθηκαν το δημαρχείο για να δουν από κοντά πώς λειτουργεί ο Δήμος, να μάθουν από τον δήμαρχο για τις δημοτικές δράσεις, αλλά και να πληροφορηθούν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ότι «όλοι μπορούν να συνεισφέρουν για να γίνει το Ηράκλειο ακόμα καλύτερο».

«Είστε ο πιο σπουδαίος παράγοντας, η μεγαλύτερη ελπίδα για να αλλάξουμε κάποτε νοοτροπία σε αυτόν τον τόπο και να μάθουμε να ζούμε αρμονικά τόσο μεταξύ μας, όσο και με το περιβάλλον», ήταν το μήνυμα του κ. Νίκου Μπάμπαλου προς τους μικρούς μαθητές.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση των κοινόχρηστων χώρων (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές), την αναβάθμιση των υποδομών (πεζοδρόμια, πεζόδρομοι κ.τ.λ.) και τις δράσεις τόνωσης της καθαριότητας και του περιβάλλοντος.

Ενδεικτικά, φεύγοντας οι μαθητές πήραν από ένα φυλλάδιο για την πιο πρόσφατη πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, δηλαδή για το πώς μπορούν να χρησιμοποιούν τους καφέ κάδους που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία της πόλης, με πλάνο, όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου, να επεκταθούν σύντομα σε όλες τις γειτονιές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet