Στα Μελίσσια 6 από τα 30 παιδιά του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά
Κοινωνία

Στα Μελίσσια 6 από τα 30 παιδιά του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά

Στο Παράρτημα Μελισσίων μεταφέρθηκαν τα 6 από τα 30 άτομα με αυτισμό που νοσηλεύονταν στο Θεραπευτήριο Σκαραμαγκά, μετά την «έξωσή» τους από τον χώρο που στεγάζονταν, καθώς το κτήριο πρόκειται να αξιοποιηθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν στο πρώην Λοιμωδών και νυν παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής.

Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις, καθώς το φως της δημοσιότητας (ρεπορτάζ: protothema.gr) είδαν φωτογραφίες – σοκ με παιδιά δεμένα σε κρεβάτια, στη δομή της Δυτικής Αττικής. Επίσης, όπως καταγγέλλει ο νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου «Οικογένεια» των Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Παθήσεις του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά, Παναγιώτης Μπαλακτάρης, όταν ζήτησαν να τους χορηγηθούν τα πιστοποιητικά ασφάλειας και υγιεινής των χώρων του πρώην Λοιμωδών και του νοσηλευτηρίου των Μελισσίων, όπου μεταφέρθηκαν οι άνθρωποι του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά, αρχικώς τους τα αρνήθηκαν και όταν υπήρξε εισαγγελική παραγγελία, τους έστειλαν δύο πιστοποιητικά μυοκτονίας και οφιοκτονίας!

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Μπαλακτάρη, τα άτομα του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά νοσηλεύονταν σε χώρο που είχε χτιστεί ως φοιτητική εστία και είχε προσαρμοστεί στις ειδικές απαιτήσεις τους. Σταδιακά, όμως, υπήρξε απαξίωση του θεραπευτηρίου, καθώς οι υπεύθυνοι το εγκατέλειψαν ως κτήριο, σταματώντας παράλληλα να το ενισχύουν με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Τα παιδιά αυτά χρειάζονται κυρίως στοργή και προσωπική επφαή με τον νοσηλευτή. Ειδικοί λένε ότι η απότομη αλλαγή περιβάλλοντος οδηγεί σε κατάπτωση της ψυχικής και σωματικής τους υγείας και τελικά στο θάνατο» τόνισε ο κ. Μπαλακτάρης στο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», επικαλούμενος και το δυστυχές παράδειγμα οχτώ παιδιών που νοσηλεύονταν στο Θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και τελικά έχασαν τη ζωή τους όταν μετακινήθηκαν σε άλλες δομές στην Ελλάδα από το 2009 και μετά.

Πλήρες ρεπορτάζ στο protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet