Γ. Πατούλης: Αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου – πρ. κτήμα ΘΩΝ
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου – πρ. κτήμα ΘΩΝ

Πρωτοβουλία προκειμένου να κινητοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποκατάστασης του ναού του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο πρώην κτήμα ΘΩΝ αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», Γιώργος Πατούλης.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή διαπίστωσε με έκπληξη πως ο ναός, ο οποίος είναι μοναδικός σε αρχιτεκτονική αξία, είναι έτοιμος να καταρρεύσει.

Συνομιλώντας με κατοίκους της περιοχής ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο αυτό το αρχιτεκτονικό κόσμημα, για το οποίο ο λαός της περιοχής των Αμπελοκήπων αξιώνει να αναδειχθεί και να δημιουργηθεί στον περίγυρό του ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος που θα επιτρέπει την πρόσβαση των πολιτών, να βρίσκεται σ΄ αυτήν την άθλια κατάσταση».

Σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου σημειώνεται: «Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας των πολιτών δικαιώθηκε, τόσο ο Δήμος όσο και η πολιτεία δεν έχουν προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης του χώρου και τον έχουν αφήσει στην τύχη του. Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι η θλιβερή εξωτερική εικόνα εγκατάλειψης, παράλληλα με τον κίνδυνο κατάρρευσης του Ναού, ο οποίος εμφανίζει εικόνα παρακμής και στο εσωτερικό του».

Οι κάτοικοι της περιοχής ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη για το ενδιαφέρον του και του ζήτησαν, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «να αναλάβει πρωτοβουλία έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αισθητικής αποκατάστασης του ναού, ο οποίος θα αποτελέσει για την περιοχή των Αμπελοκήπων ένα κόσμημα ιστορικής κληρονομιάς».

Ο κ. Πατούλης, αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του Ναού, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου, υποσχέθηκε στους κατοίκους να απευθυνθεί  άμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να κινηθούν σύντομα οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet