Οι «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη», στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Ηρακλείου Αττικής
Πολιτισμός

Οι «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη», στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Ηρακλείου Αττικής

Στη γεμάτη αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου (Ηλέκτρα Αποστόλου) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, οι εκδόσεις «Ίαμβος» και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Παύλος Ανδριάς, παρουσίασαν το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαρτίου 2018, το βιβλίο που φέρει την υπογραφή του, «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη».

Η ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Παπακυριακού, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους και παρουσίασε τους ομιλητές του «πάνελ», κάλεσε στο βήμα τον δήμαρχο της πόλης, Νίκο Μπάμπαλο, ο οποίος μίλησε για τον συγγραφέα, το συγγραφικό του έργο και την ενασχόλησή του με τα κοινά, αλλά και για τη «συνεχή και αστείρευτη  συγγραφική του δεινότητα», για να καταλήξει λέγοντας ότι «…κάθε δημιουργός έχει την ανάγκη να στηρίζεται σε δικούς του ανθρώπους, να φτιάχνει το δικό του σπιτικό. Επίτρεψέ μου λοιπόν να σου πω Παύλο ότι εδώ, η πόλη μας, το Ηράκλειο, είναι το δικό σου σπιτικό».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού & Δημοσίων Σχέσεων, Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, η οποία μίλησε «για τη μαγεία της συγγραφής», αλλά και για την πηγή έμπνευσης ενός λογοτέχνη, εστιάζοντας την προσοχή όλων στο εξώφυλλο του συγκεκριμένου βιβλίου, αλλά και «στη μυστηριώδη και παράλληλα ξεχωριστή γραφή του Παύλου Ανδριά».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Αγησιλάου Καλαμαρά, από τις εκδόσεις «Ίαμβος», ο οποίος, αφού έδωσε το στίγμα και τον χαρακτήρα του βιβλίου, έκανε λόγο για το «δυναμικό» παρών που έδωσαν φίλοι του βιβλίου στην εκδήλωση, αλλά και τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου σε τέτοιες πολιτιστικές δράσεις.

Η προβολή βίντεο με το τραγούδι «Κραυγή», το οποίο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη» και γράφτηκε από τον στιχουργό και μουσικό Νάσο Κονίτσα, κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού, για να έρθει στη συνέχεια η συγγραφέας και δημοσιογράφος Αναστασία Κορινθίου να μιλήσει για τη δράση του τιμώμενου προσώπου στον χώρο των γραμμάτων, αλλά και της δημοσιογραφίας, καταθέτοντας -όπως ήταν φυσικό- και την άποψή της για το βιβλίο.

Παίρνοντας τον λόγο η δημοσιογράφος και τ. βουλευτής Νατάσα Ράγιου αναφέρθηκε στην πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, συγχαίροντας τον δήμαρχο και την αντιδήμαρχο «που έμπρακτα στηρίζουν τις δράσεις των τεχνών και των γραμμάτων», ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένη από την αθρόα προσέλευση του κοινού, «σημάδι», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «ότι κάτι γίνεται σωστά σ’ αυτή την πόλη».

Αναλύοντας το βιβλίο, η κ. Ράγιου μίλησε για όλα εκείνα που κάνουν τις «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη» να ξεχωρίζουν, «που θα κερδίσουν τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες, που θα τον κάνουν να αναζητήσει και να μεταφράσει τις βουβές κραυγές…». Επίσης,  λόγο για τους ήρωες, για την ηθογραφία τους, τις συχνές ανατροπές και τις ανθρώπινες αδυναμίες, σ’ ένα παιχνίδι με τη μοίρα, ενώ μίλησε και για «τη συγγραφική πένα του Παύλου, για την αμεσότητα του γραπτού του λόγου, τις ζωντανές εικόνες, μα πιο πολύ για την πληρότητα των χαρακτήρων των ηρώων του».

Η κ. Ράγιου δεν δίστασε ακόμα να πει ότι «αυτό το βιβλίο σίγουρα θα μπορούσε να είναι εγχειρίδιο για τους ιερούς, για το πόσο μπορούν ν’ αλλάξουν τη ζωή μας».

Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας, ευχαριστώντας όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους, υπενθυμίζοντας βέβαια ότι «…όλοι οφείλουμε να ζούμε το σήμερα, την κάθε στιγμή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet