58 δωρεάν θεατρικές παραστάσεις στα σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου
Κοινωνία

58 δωρεάν θεατρικές παραστάσεις στα σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου

Θεατρικές παραστάσεις πρόκειται να παρουσιαστούν δωρεάν για τους μαθητές στα σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου, θα πραγματοποιηθούν 58 παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθεάτρου, θεάτρου σκιών στα σχολεία του Δήμου.

Στη σχετική ενημερωτική ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται:

«Ο Δήμος Χαλανδρίου από το 2016 οργανώνει και πραγματοποιεί ένα σημαντικό πολιτιστικό έργο στα δημόσια σχολεία του Χαλανδρίου ενισχύοντας μ΄ αυτόν τον τρόπο, στη συνείδηση των παιδιών, μια ευρύτερη διάσταση του σχολείου. Για τον σκοπό αυτόν, σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων, προσφέρει θεατρικές παραστάσεις σε όλο το φάσμα της δημόσιας εκπαίδευσης από την προσχολική αγωγή μέχρι τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια, οι οποίες πραγματοποιούνται στους χώρους του σχολείου και κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος.

»Πιστεύουμε βαθύτατα ότι σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε τη γνώση και την εκπαίδευση με τις πολιτιστικές δράσεις και θα παρέχουμε στους μαθητές μας μια συνολικότερη μόρφωση η οποία ευελπιστούμε και εργαζόμαστε να καθιερωθεί και να εντάξει ένα μεγαλύτερο εύρος καλλιτεχνικών εκφράσεων.

»Στο πλαίσιο του σχολικού έτους 2017 – 2018 έχουν ξεκινήσει καθώς και θα πραγματοποιηθούν, έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, 58 θεατρικές παραστάσεις.

»Γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια προσπάθεια και ένα πρόγραμμα το οποίο αναφέρεται στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν αφορά στην επιλεκτική παρουσίαση παραστάσεων ή στην περιορισμένη επιλογή μαθητών. Απευθύνεται σε όλους τους μαθητές γιατί πιστεύουμε και ελπίζουμε σε όλους του νέους ανθρώπους. Σε ένα πιο πολιτισμένο μέλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet