O ΣΠΑΠ συμμετείχε με επιτυχία στη 2η Διεθνή Έκθεση Verde.tec
Αυτοδιοίκηση

O ΣΠΑΠ συμμετείχε με επιτυχία στη 2η Διεθνή Έκθεση Verde.tec

Στη 2η Διεθνή Έκθεση Verde.tec συμμετείχε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ). Η Έκθεση, η οποία είχε ως αντικείμενο το Περιβάλλον και την αποκατάστασή του, τις βέλτιστες πρακτικές οργανισμών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, τις τεχνολογίες αιχμής, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις τεχνολογίες Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της ΚΕΔΕ.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο Verde.tec κατά το οποίο φορείς της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και του ιδιωτικού τομέα παρουσίασαν καινοτόμες και βέλτιστες πρακτικές και δράσεις στους τομείς του Περιβάλλοντος, των τεχνολογιών αιχμής, της εξοικονόμησης ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανακύκλωσης προϊόντων και υλικών και της κυκλικής οικονομίας.

Οι εθελοντές που πλαισίωσαν το περίπτερο του Συνδέσμου ενημέρωσαν τους εκατοντάδες επισκέπτες του για τις δράσεις και τη δραστηριότητα του ΣΠΑΠ. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο δήμαρχος Σάμου και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο δήμαρχος Μήλου και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Γεράσιμος Δημουλάκης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Γιάννης Λώλος, ο δήμαρχος Γαλατσίου και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Γιώργος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδας, Πέτρος Πουλάκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κηφισιάς και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ Ανδρέας Βαρελάς, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης και ο δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Φυκίρης.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτκού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Είναι πραγματικά πολύ ελπιδοφόρο για το περιβάλλον να βλέπει κανείς τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προστασία και βελτίωση του Περιβάλλοντος, πολλές φορές σε πείσμα των οικονομικών δυσκολιών και των γραφειοκρατικών εμποδίων που βρίσκονται απέναντι ως τροχοπέδη σε κάθε είδους καινοτομία και πρωτοποριακή δράση.

»Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενισχύουμε συνεχώς και να πραγματοποιούμε όλο και περισσότερες δράσεις, που θα έχουν ως στόχο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας, της επανάχρησης, της διαλογής των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης που θα λειτουργήσουν θετικά και προσθετικά στην προσπάθεια που καταβάλουμε για την προστασία και αναγέννηση του περιβάλλοντος.

»Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για την επιτυχημένη διοργάνωση, αλλά και τους ΟΤΑ και τους ιδιωτικούς φορείς για όσα κάνουν για το περιβάλλον και τις καινοτόμες πρακτικές που το αφορούν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet