Γ. Σταθόπουλος: Στην Αγ. Παρασκευή επιδιώκουμε παντού την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Στην Αγ. Παρασκευή επιδιώκουμε παντού την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας απευθύνει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, στο οποίο και αναφέρει τα εξής:

Στις 8 Μάρτη τιμούμε τις απλές γυναίκες, εργάτριες της υφαντουργίας και του ιματισμού, που αυτή τη μέρα το 1857, στη Νέα Υόρκη, ξεσηκώθηκαν, με μια μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας που διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία, διεκδικώντας μείωση των ωρών εργασίας στις 10 (από 16 που δούλευαν τότε), ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους.

Η 8η Μαρτίου έμελλε να αποτελέσει ορόσημο στον αγώνα για τη χειραφέτηση και την ισότητα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στη μόρφωση, στην οικογένεια και στην κοινωνία και το 1977 ορίστηκε,  από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών – ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας. 

Παρά την πρόοδο που έχει γίνει από τότε, η ανισότητα, οι διακρίσεις και η εκμετάλλευση των γυναικών συνεχίζονται και σε πολλές περιπτώσεις δυναμώνουν. Στη χώρα μας η κρίση έφερε την αύξηση της ανεργίας των γυναικών, την επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, τις απολύσεις εγκύων, τις ελλείψεις στην προστασία της μητρότητας και την απαξίωση της κοινωνικής φροντίδας!

Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής επιδιώκουμε με συνέπεια την ισότιμη συμμετοχή γυναικών στις θέσεις ευθύνης, στα όργανα λήψης αποφάσεων, όπως και στη διοίκηση. Παράλληλα, προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώνουμε και να εμπλουτίζουμε τις υπηρεσίες υποστήριξης των γυναικών της πόλης, εργαζομένων, ανέργων, μητέρων, ανασφάλιστων, κακοποιημένων κ.ά., μέσα από το σύνολο των δομών των προγραμμάτων και των δράσεων της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου (Κέντρο Γυναίκας, που λειτουργεί ως Πολυχώρος δραστηριοτήτων και συνάντησης των γυναικών και τους παρέχει την υποστήριξή τους σε θέματα ισότητας, απασχόλησης και ανεργίας, κακοποίησης, ενδοοικογενειακής βίας, δημιουργικότητας, ελεύθερης έκφρασης και ψυχαγωγίας, Παιδικοί Σταθμοί,  προγράμματα Υγείας – Πρόληψης κ.ά.). 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet