Στη 2η διεθνή συνάντηση της Αθήνας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στη 2η διεθνή συνάντηση της Αθήνας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο Γ. Πατούλης

Στον κομβικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Γ. Πατούλης, με αφορμή τη σημερινή (Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018) 2η διεθνή συνάντηση της Αθήνας με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας»  που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), αναφέρθηκε στη στρατηγική και το όραμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και στην υλοποίηση δράσεων για την Τοπική Ανάπτυξη και την Απασχόληση.

Ειδικότερα, ο κ. Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις αποφάσεις του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ σύμφωνα με τις οποίες διαμορφώνεται ειδικό σχέδιο «για την τοπική ανάπτυξη, για την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Μεταξύ άλλων, σε αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται, όπως σημειώθηκε, «η παροχή καλύτερων υπηρεσιών των Δήμων προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις καθώς και η δημιουργία δεξιοτήτων στους πολίτες των τοπικών κοινωνιών».

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΚΕΔΕ έχει καταρτίσει μια στρατηγική για την ενίσχυση της οικονομίας, μέσα από την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, που αποτελείται από τους ακόλουθους πυλώνες:

  • Δημιουργία υποδομών έξυπνων πόλεων και πρόσβαση σε δεδομένα και τεχνολογίες.
  • Έξυπνο μοντέλο διακυβέρνησης με τη συμμετοχή των πολιτών.
  • Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων.

Ο εναρκτήριος χαιρετισμός έγινε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθά, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε το 2018 ως «κρίσιμο έτος» όπου ολοκληρώνεται το προγράμματα στήριξης και την ασφυκτική επιτροπεία και η χώρα μεταβαίνει  στην επόμενη μέρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλ. Χαρίτσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «για πρώτη φορά η χώρα διαθέτει μία ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική που επικεντρώνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προτάσσει την τεχνολογική αναβάθμιση και τη βελτίωση της εξωστρέφειάς τους, αλλά και τη δημιουργία συνεργειών και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας μεταξύ τους, ώστε να μπορούν να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν και τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υπουργοί, βουλευτές, πρόεδροι παραγωγικών φορέων, βιομήχανοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet