Ανάπλαση μονοπατιών και διαδρομών στον Υμηττό
Ποιότητα Ζωής

Ανάπλαση μονοπατιών και διαδρομών στον Υμηττό

Ανάπλαση μονοπατιών και διαδρομών πραγματοποιήθηκε στον Υμηττό. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, «ολοένα πιο φιλικός γίνεται ο Υμηττός για τους Αγιοπαρασκευιώτες με τα έργα και τις παρεμβάσεις που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται από τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού –ΣΠΑΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής».

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με τον Δήμο, τα εξής έργα:

  • Έγινε το 2017 η ανάπλαση του πάρκου της οδού Γραβιάς με εργασίες που αφορούσαν: Την αποκατάσταση των πέτρινων τοιχίων που εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων, την εξομάλυνση των πρανών του μικρού τεχνητού «ρέματος» και την απομάκρυνση των υπολειμμάτων του κατεστραμμένου γεφυριού του, τον καθαρισμό από μπάζα και άλλα αντικείμενα, την τοποθέτηση επτά τραπεζόπαγκων πικ-νικ, την αποξήλωση παλιών πινακίδων και την τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας – χάρτη του βόρειου Υμηττού με όλα τα μονοπάτια της περιοχής και πληροφορίες για την ιστορία, την πανίδα, τη χλωρίδα, τα σπήλαια και άλλα στοιχεία του βουνού, καθώς και πινακίδας με οδηγίες για τους επισκέπτες.
  • Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η ανάπλαση τεσσάρων μονοπατιών στον Υμηττό (τα 11, 12, 13, 14) συνολικής διαδρομής 20 χιλιομέτρων με αφετηρία εισόδου στο βουνό από το πάρκο Γραβιάς το ένα και από το Μοναστήρι του Άι Γιάννη τα άλλα τρία, όπου τοποθετήθηκαν και δύο ξύλινοι τραπεζόπαγκοι αναψυχής. Τα μονοπάτια είναι διασυνδεμένα μεταξύ τους, ενώ στις εισόδους και στις μεγάλες διασταυρώσεις τους έχουν τοποθετηθεί ξύλινες πληροφοριακές πινακίδες με στοιχεία για τον προορισμό, την απόσταση, και τον χρόνο κάθε διαδρομής, δίνοντας έτσι στον περιπατητή τη δυνατότητα να διαμορφώσει τη δική του διαδρομή, που δεν θα δυσκολευτεί να την ακολουθήσει καθώς υπάρχουν όλες οι απαραίτητες σημάνσεις και πινακίδες για να τον κατευθύνουν. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι τα μονοπάτια είναι κυκλικά και επομένως καταλήγουν στην αφετηρία τους.
  • Σύντομα στις εισόδους στο βουνό θα τοποθετηθούν μεγάλοι πληροφοριακοί χάρτες 1,80 x 1,20μ. των οποίων οι βάσεις τους έχουν τοποθετηθεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet