Στο Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ για την ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στο Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ για την ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε στη δεύτερη ημέρα εργασιών της διεθνούς συνάντηση της Αθήνας με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας» που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παροχής κινήτρων προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως επισήμανε, «ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι ο εγγύτερος στον πολίτη βαθμός, είναι ουσιαστικός και αποτελεί βασικό μοχλό στην ατμομηχανή της ανάπτυξης».

Ειδικότερα τόνισε ότι «έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε τόπου, δημιουργίας του κατάλληλου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στήριξης των επιχειρήσεων και προσέλκυσης επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος έχει διαμορφώσει ένα σχέδιο τόνωσης της τοπικής ανάπτυξης, με έμφαση στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων δράσεων. Έμφαση, όπως ανέφερε, δίνεται στην αναβάθμιση των τεχνολογιών, στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των πολιτών, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών.

«Οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, έναν ισότιμο της κεντρικής διοίκησης πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας μας και την κοινωνική συνοχή», κατέληξε λέγοντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υπουργοί, βουλευτές, πρόεδροι παραγωγικών φορέων, βιομήχανοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet