Εκδήλωση – αφιέρωμα  για την Ημέρα της Γυναίκας στο δημαρχείο Κηφισιάς
Κοινωνία

Εκδήλωση – αφιέρωμα  για την Ημέρα της Γυναίκας στο δημαρχείο Κηφισιάς

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, ο εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που διοργάνωσε η διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου. «H ομορφιά, η γλυκύτητα, η αρμονία είναι η ίδια η Γυναίκα» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κηφισιάς. Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε ότι δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών δεν έχουν εξαλειφθεί την ίδια ώρα που οι γυναίκες καλούνται να συνδυάσουν πολλαπλούς ρόλους όπως αυτούς  της μητέρας, της συζύγου, της γυναίκας, της εργαζόμενης. Επίσης, ευχαρίστησε τη διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, που «με πρωτοτυπία συνδύασαν το δυναμικό των ΚΑΠΗ και των Παιδικών Σταθμών, για την εκδήλωση τιμής για στις γυναίκες», ενώ αναφέρθηκε στις δύο εκθέσεις, που κοσμούσαν την αίθουσα, της φωτογραφίας των μελών των ΚΑΠΗ, αλλά και των κολάζ και ζωγραφικής των λιλιπούτειων φίλων από τους Παιδικούς Σταθμούς, τονίζοντας την έμπνευση και τη δημιουργικότητα που τις διέκρινε.

Η ουσιαστική συμμετοχή και εκπροσώπηση των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας ήταν το μήνυμα στο οποίο εστίασε την ομιλία του ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

«Οι γυναίκες γιορτάζουν κάθε μέρα. Ευχαριστώ τους μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης για τις ώρες που αφιέρωσαν προκειμένου να δείξουν την αγάπη τους στις γυναίκες» τόνισε από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παιδικών Σταθμών, Γιάννης Παντελεάκης.

Πλούσιο και ευρηματικό  ήταν το οπτικοακουστικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, με βίντεο παρουσίασης γυναικών που στιγμάτισαν τον κόσμο, όπως οι Edith Piaf, Coco Channel, Evita Peron, Μαρία Κάλλας, Nina Simone, Aretha Franklin, Μελίνα Μερκούρη, Dr Ana Aslan.

Ακολούθησε μουσικοθεατρική παράσταση, την οποία επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί των παιδικών σταθμών. Συμμετείχαν 60 παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς και 40 μέλη των ΚΑΠΗ. Το παιδικό πνεύμα και ο  αυθορμητισμός των μικρών παιδιών έδενε αρμονικά με την ωριμότητα των «μεγάλων παιδιών», στοιχεία που έδιναν ζωντάνια και παλμό στην παράσταση. Το κοινό έμεινε ενθουσιασμένο και θαύμασε τη δουλειά που γίνεται στις δομές του Δήμου. Η καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν της κ. Ντέπης Σακελαρίου.

«Τα μικρά και μεγάλα παιδιά του Δήμου απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ξέρουν να προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη τους στις γυναίκες!!!» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet