Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων στον Διεθνή Διαγωνισμό «F1 in Schools»
Κοινωνία

Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων στον Διεθνή Διαγωνισμό «F1 in Schools»

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των παρουσιάσεων των δύο ομάδων του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων στον διεθνή διαγωνισμό «F1 in Schools», στο πλαίσιο του οποίου μαθητές καλούνται να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και τρέξουν ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο μινιατούρα από πολυαιθυλένιο, συναγωνιζόμενοι γυμνάσια και λύκεια από όλη την Ευρώπη.

Σκοπός της συμμετοχής είναι να μάθουν την έννοια του επιχειρείν μέσα από τη συνεργασία, να αποκτήσουν γνώσεις αλλά και δεξιότητες σχετικά με τη δημιουργία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Οι ομάδες του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων με τους καθηγητές τους.

O δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, ο οποίος παρευρέθηκε στην παρουσίαση, συνεχάρη τους μαθητές και δήλωσε ότι «είναι μια εξαιρετικά οργανωμένη προσπάθεια του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων, μια προσπάθεια που αναδεικνύει το όραμα και τη φιλοσοφία των νέων της πόλης, που με την αμέριστη υποστήριξη της διεύθυνσης, αλλά και των υπευθύνων καθηγητών, σε κάθε βήμα και πρωτοβουλία, εμπνέουν και καθοδηγούν τη νέα γενιά. Είναι μια προσπάθεια που τιμά την πόλη μας και αποδεικνύει ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε οι νέοι μας έχουν όραμα και επιμονή. Ο Δήμος μας είναι σταθερός αρωγός στην προσπάθειά τους. Σήμερα μας έδωσαν ένα μικρό μάθημα οικονομίας και έχουν προσκληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 14/3/2018 για μια σύντομη παρουσίαση – ενημέρωση».

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Εθελοντισμού, Σοφία Χατζάρα, από την πλευρά της, συνεχάρη τη συντονισμένη προσπάθεια της διεύθυνσης και του Συλλόγου Καθηγητών του Σχολείου και συμπλήρωσε ότι οι συγκεκριμένες προσπάθειες των παιδιών είναι ο καλύτερη απάντηση στον εορτασμό του σχολικού έτους 2017 – 2018 ως Έτος Οδικής Ασφάλειας.

Μετά την επιτυχία του «Ecomobility» και την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσαν τα δύο υποψήφια σχολεία -Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Καντά: 182,80/200 και 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων: 184,38/200- ανοίγει ο δρόμος σε νέες δράσεις όπως το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ3 ACT, με θέμα την προώθηση των θεμελιωδών αξιών μέσω της εκπαίδευσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet