Δράση Δήμου Αμαρουσίου για τη στήριξη ευπαθών ομάδων πολιτών
Κοινωνία

Δράση Δήμου Αμαρουσίου για τη στήριξη ευπαθών ομάδων πολιτών

Η ΚΕΔΑ και το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου, με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Αθλητικού Προγράμματος Be Active 2018 διοργάνωσαν αγώνα Exhibition Game στον οποίο έλαβαν μέρος αθλητές της Εθνικής Ομάδας Κωφών Beach Volley με την επιλεγμένη ομάδα αθλητών και ηθοποιών. Ο αγώνας πραγματοποιηθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, στο πλαίσιο, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, «της υγιούς, εποικοδομητικής, ωφέλιμης για την προώθηση και τη συμβολή της άθλησης σε όλους τους τομείς». Διεξήχθη στο κλειστό τύπου μοναδικό προπονητικό κέντρο OAKA Indoor Beach Volley με Ολυμπιακή χαλαζιακή άμμο, που σύμφωνα με τις προδιαγραφές, και όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου είναι το καλύτερο στα Βαλκάνια και ένα από τα πέντε καλύτερα στην Ευρώπη.

«Ο αθλητισμός είναι χαρά, είναι γέλιο, είναι Ζωή. Δημήτρης Κουρεμένος και Ναταλία Δραγούμη “αντιμέτωποι” στην άμμο για κοινωνικό σκοπό με τους Δημήτρη Χατζόπουλο και Ελευθερία Μπερέτη» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπήρξε και κοινωνική δράση, αφού πραγματοποιήθηκε συλλογή τροφίμων για τις κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για αυτή την εξαιρετική εκδήλωση τόνισε ότι:

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που στο αθλητές μεγάλου κύρους που έχουν σηκώσει την πατρίδα μας ψηλά συμμετέχουν σήμερα σε αυτή την εκδήλωση με έντονα κοινωνικά και φιλανθρωπικά χαρακτηριστικά, στηρίζοντας μέσω της παρουσίας τους ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Αμαρουσίου.

»Με αίσθημα ευθύνης σε μια κρίσιμη συγκυρία για την χώρα μας ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει με τις δράσεις του να στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών του και να παρέχει κάθε δυνατή προσπάθεια σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Ο κ. Πατούλης βράβευσε με τιμητική πλακέτα όλους τους αθλητές  και την πρόεδρο του OAKA Indoor Beach Volley, Χριστίνα Νικολοπούλου, για τη συμμετοχή τους και τους συνεχάρη για την κοινωνική προσφορά τους στην πόλη.

Η κ. Νικολοπούλου απένειμε τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Αμαρούσιου, Γιώργο Πατούλη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, «για το μεγάλο αυτοδιοικητικό του έργο και την αμέριστη στήριξη του στον αθλητισμό και ειδικότερα στη νεολαία της πόλης».

Επίσης, βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας, για την προσφορά του στον Αθλητισμό μέσα από τις πολυποίκιλες αθλητικές δράσεις της ΚΕΔΑ, ενώ βραβεύτηκε και η κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου ως επικεφαλής του Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου και πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής για τον συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης σε συνεργασία με το Be Active και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η κ. Νικολοπούλου αναγνωρίζοντας την προσφορά του κ. Πατούλη στον αθλητισμό, παρέχει 50% έκπτωση στα παιδιά των δημοτών του Δήμου Αμαρουσίου και δωρεάν συμμέτοχη στα παιδιά των κοινωνικά ευπαθών οικογενειών, για να ενταχθούν και να προπονούνται στην ομάδα του Beach volley.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο γενικός συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Be Active της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Διονύσης Καρακάσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet