Σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του προέδρου του Συλλόγου, Κ. Κωνσταντή, και του αντιπροέδρου, Θ. Βίγλα.

Κατά την εκδήλωση ο κ. Πατούλης συζήτησε με τα μέλη του Συλλόγου για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία, με έμφαση στο θέμα της προσβασιμότητάς τους στην πρωτεύουσα, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι, όπως ανέφερε, η «διαρκής διεκδίκηση στην κατοχύρωση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότητα και ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή» και πρόσθεσε ότι η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να είναι σταθερή συνοδοιπόρος στις προσπάθειες τους για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει πως έχει τη βούληση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ατόμων με κινητική αναπηρία και να προτείνει αποτελεσματικές λύσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητας τους. Καλούμε το κράτος να συνεργαστεί μαζί μας και να μας δώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που απαιτούνται προκειμένου να γίνουν οι πόλεις μας πιο λειτουργικές και πιο φιλικές για όλα τα άτομα με αναπηρία. Είναι αδιανόητο στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και αποτέλεσε την αφετηρία μεταλαμπάδευσης σε όλο τον κόσμο, των αξιών της ισότητας και της αλληλεγγύης να μην γίνεται πράξη η ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών της. Με τα άτομα με κινητική αναπηρία διαμορφώνουμε ένα κοινό μέτωπο και προχωράμε μαζί με στόχο να αποκτήσουν οι πόλεις μας ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet